Nieuwland verder weg van titel

25 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De kansen voor Nieuwland op het kampioenschap zijn na de onverwachte nederlaag (2-1) zaterdag tegen IJFC flink afgenomen. Naaste concurrent Candia liet thuis tegen Renswoude geen steek vallen (2-1) en heef nu de beste papieren op de titel. Met nog één ronde voor de boeg heeft de ploeg uit Rhenen een voorsprong van twee punten op de Amersfoorters.

In IJsselstein zag Nieuwland geen kans een 0-1 voorsprong (doelpunt Dennis Schoonderbeek) vast te houden. Met een man meer, door een rode kaart voor een IJFC'er, kregen de bezoekers na rust binnen een minuut of zes twee doelpunten om de oren.

Cobu Boys mag, dankzij een remise (3-3) tegen AH, volgend seizoen weer in de derde klasse uitkomen. De ploeg van trainer Jeroen Jooren zag met genoegen dat de concurrenten Waterwijk en Altius de drie punten moesten inleveren en daardoor had Cobu Boys aan een punt genoeg om de nacompetitie te ontlopen.

CJVV mag Richard Moore wel dankbaar zijn. In de slotseconden van het thuisduel tegen concurrent UVV scoorde de spits de winnende treffer (2-1) waardoor de Amersfoorters nog uitzicht houden op verlenging van het tweedeklasserschap. Tomas van Dijk was de schutter van de andere CJVV-treffer.

VOP moet na de nederlaag (0-2) op eigen veld tegen FZO nog steeds voor het ergste vrezen. Na zeven minuten keken de Amersfoorters al tegen een 0-1 achterstand aan. Nummer twee viel in de slotfase. Brederodes is de eerste degradant in de vierde klasse G.

De Posthoorn, al zeker van de nacompetitie, nam de laatste wedstrijd tegen De Bilt niet al te serieus. Met veel invallers en veldspeler Berry Peeters in het doel, kreeg de ploeg op vreemde bodem een pak slaag: 6-0.