Softbaldames BSC Quick delen punten met Centrals

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Afgelopen zondag speelden de softbaldames van BSC Quick een tweetal uitwedstrijden tegen de Centrals in de Bilt. Met 0-7 winst in de eerste partij en een 2-0 verlies in de tweede wedstrijd, deelden beide teams de punten. In de eerste wedstrijd van dit tweeluik nam Quick al in de eerste inning een voorsprong van 0-3. Door uitstekend fieldwork en een goede pitching kon Amersfoort deze voorsprong ook behouden en in de derde inning uitbreiden naar 0-5. Een sterk en goed samenspelend Quick wist in die wedstrijd aan slag veel honkslagen te produceren, waardoor het uiteindelijk won met 0-7. In het tweede treffen domineerde de pitcher van de Centrals, In de gehele wedstrijd kwam Quick vier keer op de honken door vier wijd en alleen Natalie Vanderwijst wist een honkslag te slaan. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter in het voordeel van de Centrals gaf het team uit de Bilt in de vierde inning een 2-0 voorsprong. Het veld van Quick stond daarna vervolgens geen punten meer toe, maar sloeg ook geen punten over de plaat, waarmee de wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de Centrals. Met drie punten uit twee wedstrijden staat Quick op een derde positie in de tweede klasse. Komende week wacht thuis de derby tegen HCAW uit Bussum.

De softbalheren verloren hun eerste wedstrijd met 9-6 tegen de Tex Town Tigers en zijn in de tweede klasse terug te vinden op een vierde positie.

Voor de honkbalmannen van BSC Quick verliep de wedstrijd van afgelopen zondag anders dan het eerste thuistreffen waar nog een belangrijke overwinning werd behaald. In de wedstrijd tegen de Blokes uit en in Veendam werd met 13-12 verloren, wat de mannen van coach Edward Spanner weer terug bracht op aarde en aantoonde dat het een klasse hoger vechten is voor ieder punt. Een uitdaging die dit team zeker aan kan, zeker gezien het resultaat uit de eerste wedstrijd. Over een tweetal weken wacht de Amersfoortse formatie een nieuwe uitdaging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie