Basketballers Crackerjacks niet te temmen

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

Crackerjacks dat nog niet eerder tegen Punch in de basketbalarena had gestaan, zette vanaf het begin van de wedstrijd de sterkst scorende mensen in, wat al na afloop van het eerste kwart resulteerde in een 24-25 voorsprong. Punch, dat in het tweede kwart aanmerkelijk beter anticipeerde, zag aan het eind van dat kwart de achterstand teruglopen tot 33-31, dit tot grote droefenis va de thuisploeg. Er was voor Crackerjacks maar een ding duidelijk en dat was er vol tegenaan en strijden tot aan de laatste minuut. Geleidelijk aan gingen onrust en chaos over in rust en overzicht, wat er toe leidde dat na het spelen van het derde kwart de voorsprong weer enigszins was uitgebreid (59-53). Met een aantal fraaie driepunters in het laatste kwart kon die voorsprong worden behouden en won Crackerjacks verdiend met 84-79. Scores Crackerjacks: Luuk Konings 33, Bart van der Heide 24, Jaro Rijsewijk 7, Sefa Ozkaraslaan 6, Stefan Blokker 5, Sijmen van Dommelen, Marc Flanderijn en Daryl Batts allen 3.

AMERSFOORT - In de laatste wedstrijd van de competitie wonnen de basketbalheren van Crackerjacks overtuigend van koploper Punch. In sporthal Zielhorst werd met 84-79 gewonnen, een waardige afsluiting van een toch nog goed seizoen.

door Huub van Aerssen

Dames Crackerjacks - Zoebas (37-55)

De Amersfoortse dames ontmoetten afgelopen zondag in eigen huis koploper Zoebas, die bij winst kampioen zou worden in de 2e klasse van het Rayon. Beide teams begonnen rommelig, waarbij de nervositeit bij Zoebas duidelijk merkbaar was. Toch waren het de gasten die, geholpen door het missen van veel vrije worpen aan Amersfoortse zijde, na het eerste kwart op een 6-13 voorsprong kwamen. Alhoewel Crackerjacks in het tweede kwart omschakelde naar een zone verdediging, kon het niet verhinderen dat Zoebas verder uitliep en na twee kwarten op een 12-23 voorsprong kwam te staan. Ook het derde en vierde kwart bleek Crackerjacks niet in staat het tij te keren en verloor met 37-55 en heeft nog twee wedstrijden te gaan.