Pet Wellness Center: winkel en praktijk

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Net buiten de stadsring van Amersfoort ligt aan het Prinses Julianaplein het Pet Wellness Center. Een concept voor huisdieren waarbij een trimsalon en dierenspeciaalzaak zijn geïntegreerd met - en dat is uniek in Amersfoort - een professionele dierenartsenpraktijk.

Dierenarts Jacqueline Rijnders heeft inmiddels al veel honden en katten behandeld. Eigenaren komen speciaal vanwege haar grondige aanpak en de daaruit voortkomende succesvolle behandelplannen. Jacqueline heeft zich in het bijzonder toegelegd op de behandeling van huidaandoeningen, een stoornis die steeds vaker de kop opsteekt bij huisdieren.

Jacqueline ging direct na haar studie Diergeneeskunde in Amerika aan de slag bij de Universiteit van Georgia. ,,Daar leerde ik heel grondig en systematisch te werk te gaan. En dat doe ik nu nog steeds. Als een eigenaar met zijn of haar huisdier komt, bijvoorbeeld als het al weken erge jeuk heeft en zich letterlijk kapot krabt, onderzoek ik het dier eerst zorgvuldig. Vervolgens bespreek ik met de eigenaar wat er gedaan moet worden om het probleem te verhelpen. Ik maak een speciaal stappenplan, dat ook inzet van het baasje vraagt. Om een dermatologisch probleem definitief te verhelpen moet je stap voor stap werken, en dat kost tijd en energie. Maar je krijgt er meestal een gezond dier voor terug.”

Jacqueline Rijnders woont in Amersfoort, is getrouwd en heeft een dochter van zestien maanden en twee katers die uit het asiel komen. Voor haar aanstelling bij Pet Wellness Center Amersfoort werkte Jacqueline als dierenarts in Amerika, Ede, Amsterdam en Almere. Dat Jacqueline trouwe klanten heeft, is duidelijk. Debbie Cornelis woont in Almere en leerde Jacqueline daar kennen. Haar border terrier Chickie had een vervelende huidziekte. Debbie: ,,Jacqueline wilde een voedselallergie uitsluiten. Chickie kreeg vervolgens dertien weken lang alleen hypo-allergene voeding. In de tussentijd verhuisde Jacqueline naar Amersfoort en heb ik in Almere het voedingsplan afgerond. Voor de vervolgbehandeling wilde ik Jacqueline vanwege haar betrokkkenheid en kennis graag als dierenarts houden. Chickie bleek geen voedselallergie te hebben, maar een allergie voor onder andere bomen en planten.”

Pet Wellness Center Amersfoort biedt een unieke combinatie van dierenspeciaalzaak én dierenartsenpraktijk. Het gekwalificeerde personeel bestaat uit een dierenarts en twee paraveterinairen (dierenartsassistenten). De praktijk is op donderdag en vrijdag ’s avonds geopend tot 20.00 uur.

u Vragen of informatie via 033-4656856 of www.dierenkliniekpetwellnesscenter.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie