Heren ASC ‘91 nipt onderuit tegen BHC

22 april 2009 om 00:00 Nieuws

De Amersfoortse veld tweedeklasser moest het afgelopen zondag stellen zonder vaste waarden André van de Hoef, doelman Nico van Dijk, Herman Steenstra en Hugo Allers. Daarvoor in de plaats had ASC ‘91 de jeugdspelers Jonathan Al, Kevin Beuman en Chand Fazal in de basis opstelling staan. Jeugdspeler Walter van de Hoef verving Dijkstra in het doel. In de eerste helft een gelijkopgaande strijd, waarbij over en weer door slordigheden vele kansen werden weggegeven of om zeep geholpen. Desalniettemin werd er door beide teams veelvuldig gescoord en liet een ruststand van 13-15 zien dat de ploegen absoluut aan elkaar gewaagd waren. Ook in de tweede dertig minuten een nagenoeg zelfde spelbeeld als voor rust, met bij vlagen sterk handbal afgewisseld met onbenullige afspeelfouten. Vooral de snelle breakout werd door de gasten uit Bussum goed benut, waardoor de Amersfoorters eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aanliepen. De laatste minuten van de tweede helft waren erg spannend. ASC ‘91 kwam door goede acties nog bijna langszij, maar moest uiteindelijk de wedstrijd met 29-30 aan de tegenstander uit Bussum laten. Al met al een spannende wedstrijd, waarin de jeugdspelers van ASC ‘91 hun waarde voor de ploeg nadrukkelijk bevestigden.

AMERSFOORT - De handbalheren van ASC ‘91 speelden afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen het tweede team van BHC uit Bussum. In een uitermate spannend handbalgevecht, waarin veel werd gescoord, wonnen de gasten maar net met 29-30 tegen een gehavend Amersfoort, dat diverse vaste basisspelers moest missen.

Dames ASC ‘91 - Voice (14-13)

Daar waar de heren net verloren was er voor de dames van ASC ‘91 nipte winst. Tegen het hooggeplaatste Voice uit Nijkerk werden op het eigen terrein aan de Parelhoenstraat de winstpunten binnengehaald, waardoor de tweedeklasser zich wat meer ruimte verschafte in de onderste regionen van die klasse, waarin het een spannende aangelegenheid blijft.

Dames Fulmen Fidelitas tweemaal winst

In een tweeluik waarin Fulmen afgelopen donderdag Omega op het eigen sportpark Zielhorst met 33-6 onder de voet liep, won het ook op zondag met 13-10 van Houten. Een geweldig resultaat voor titelkandidaat in de 1e klasse Fulmen Fidelitas. De Heren gingen daarentegen tweemaal hard onderuit.