Quick en Hooglanderveen op herhaling

18 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De loting voor het Amersfoorts Voetbalkampioenschap 2009, vrijdagavond in het clubhuis van VOP, heeft een herhaling opgeleverd van de finale die Quick (titelverdediger) en Hooglanderveen eind mei vorig jaar op het hoofdveld van APWC afwerkte. Beide clubs treffen elkaar in de eerste ronde van het AK nieuwe stijl.

De Posthoorn - Nieuwland was de tweede opvallende wedstrijd in de openingsronde van de titelstrijd, dit jaar voor het eerst in de lange geschiedenis van het AK in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gehouden (15-21 augustus). Het duel op zaterdag 15 augustus deed de aanwezige leden van De Posthoorn vrijdagavond op sportpark Olympia denken aan de strijd die beide kemphanen vroeger vaak uitvochten toen Nieuwland nog onder de naam SOVA opereerde en lager speelde.

De loting verliep snel en viel op door de originele manier. Marcel Faas, vanaf 1 juni de nieuwe voorzitter van VOP, was op het idee gekomen om voor de loting ballonnen te gebruiken in de clubkleuren van de vierdeklasser. Willem Boute, sinds kort erelid van de sterk groeiende voetbalclub in Vathorst, prikte achttien ballonnen (negen witte en negen blauwe) door waardoor de briefjes met de namen van de dertien deelnemende clubs tevoorschijn kwamen.

De loting leverde de volgende negen wedstrijden op:

zaterdag 15 augustus

12.00 uur Cobu Boys - Hoogland en De Posthoorn - Nieuwland

14.30 uur VVZA - APWC en HVC - Amsvorde

17.00 uur VOP - KVVA

Maandag 17 augustus

18.30 uur Quick - Hooglanderveen

18.30 uur winnaar Cobu Boys/Hoogland - winnaar HVC/Amsvorde

20.30 uur winnaar VOP/KVVA - CJVV

20.30 uur winnaar De Posthoorn/Nieuwland - VVZA/APWC

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie