AMHC maar net naar winst

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd die oorspronkelijk op zaterdag stond gepland, was vanwege de paasdagen verzet naar de donderdagavond. Desalniettemin hadden velen zich naar Birkhoven begeven om getuige te zijn van van de verrichtingen van het team van coach Hien The dat het dit seizoen zo goed doet in de eerste klasse en nog altijd de blik gericht heeft op de titel. Dat het tegen GCHC niet eenvoudig zou gaan worden bleek al in de eerste minuten van de wedstrijd, waarin de ploeg uit Groningen geenszins bereid was om zich zonder slag of stoot gewonnen te geven. Het eerste kwartier van de wedstrijd kenmerkte zich door een onrustig spelend Amersfoort dat weliswaar veelvuldig de aanval zocht, maar waar het in de afwerking niet helemaal wilde lukken. De solide Groningse verdediging met een uitstekend acterende goalie in een hoofdrol, pareerde aanval na aanval van de Amersfoortse dames, die er geleidelijk aan dan ook moedeloos van werden. Met de druk om te scoren in het achterhoofd werd kans na kans verprutst en zag het er naar uit dat de eerste helft doelpuntloos zou worden besloten. Maar in de 30e minuut, na weer een prima aanval van AMHC, was het dan eindelijk raak en schoot Michelle Overmars, na goede voorbereidend werk van Claudia Veenendaal, de bal snoeihard hoog in het dak (1-0). Een alleszins verdiende voorsprong voor de Amersfoortse dames, die absoluut het betere van het spel hadden, maar vaak te gehaast en te ongecontroleerd de vele kansen niet wisten te benutten. In de eerste vijf minuten van de tweede helft was er een licht voordeel voor GCHC, dat zeker haar kansen rook en vol ten aanval trok. Pas in de negende minuut de eerste serieuze tegenactie van Amersfoort, dat kort daarna een schot van Manon Kuipers maar net naast zag gaan. Maar in de 13e minuut van de tweede helft gebeurde dat waarvoor Amersfoort eigenlijk al vreesde: onnodig balverlies op het middenveld en vervolgens slecht verdedigend werk van de Amersfoortse defensie, leverde de gelijkmaker op voor GCHC (1-1). Vanaf dat moment werd de druk bij AMHC alsmaar groter, wat ook tot uitdrukking kwam in het vertoonde spel. Tot grote vreugde van alles en iedereen die Amersfoort een warm hart toedroeg, viel dan toch nog in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende treffer en blijft Amersfoort een serieuze kandidaat voor de titel. Komend weekend de belangrijke wedstrijd tegen koploper Qui Vive.

Hockeydames met de hakken over de sloot AMERSFOORT - De hockeydames van de Amersfoortse Mixed Hockey Club (AMHC), konden afgelopen donderdagavond pas in de slotseconden van de wedstrijd de winst veilig stellen. Op sportpark Birkhoven won de titelkandidaat maar nipt met 2-1 van het Groningse GCHC.