Kv Soesterkwartier futloos

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

Alhoewel in de eerste zes minuten van de eerste helft beide ploegen elkaar nog wel in evenwicht hielden, was het daarna gebeurd voor een zwak en inspiratieloos spelend Soesterkwartier. Na de eerste score van de Nijmegenaren die doortastender en met veel meer elan in ploeg speelden, liep Amersfoort eigenlijk continu achter de feiten aan en stond toe dat Skunk kon uitlopen naar een 0-3 voorsprong. Afstandsschoten waren aan de thuisploeg niet besteedt en ook onder de korf was het kommer en kwel. Toen tot overmaat van ramp ook nog eens vaste waarde Wendy van Vulpen in de zeventiende minuut het veld moest verlaten vanwege een blessure, was het hek van de dam. Daar kon ook invalster Angela Metaal niets aan veranderen. De Amersfoorters straalden absoluut geen vertrouwen uit en lieten zich eigenlijk gewoon naar de slachtbank leiden door een fris spelend Nijmegen. Na zo’n 25 minuten speeltijd was het al 0-6 voor Skunk en leek het op een absolute afgang af te stevenen. Maar met de tegentreffer van Amanda Gerritsen, die overigens een goede wedstrijd speelde, leek het tij te keren en kwam het geloof in eigen kunnen bij Soesterkwartier weer terug. Met doelpunten van Deborah Drenth (2-6) en Patrick Winter (3-6) sloop de ploeg dichterbij en met treffers van Amanda Gerritsen en Elco Lit (een absolute aanwinst voor de Amersfoortse formatie) werd na 35 minuten speeltijd de eerste helft afgesloten met een 5-7 achterstand voor Soesterkwartier en leek de ploeg terug in de wedstrijd. Maar na een hoopvolle start in de tweede helft waarin Amersfoort de achterstand verkleinde tot 6-7, verviel het team weer in mat en futloos spel. Skunk maakte daar dankbaar gebruik van en liep binnen 20 minuten uit naar een 6-12 voorsprong. Nadat Gerritsen haar derde treffer in de korf poneerde (7-12), liep Soesterkwartier in de 27e minuut van de tweede helft weer tegen een blessure aan en moest Patrick Winter met een polsblessure het veld verlaten, waarbij hij werd vervangen voor ‘good old’ Ron Martensen. Met een laatste treffer in de 30e minuut van Priscilla Boute (8-13) leek de strijd te zijn gestreden. De scheidsrechter daarentegen leek daarop echter een andere kijk te hebben, want alhoewel de reguliere tweede 35 minuten al was verstreken (inclusief blessuretijd) liet hij vrolijk verder spelen wat Skunk in de gelegenheid stelde om de voorsprong verder uit te breiden. Met een uiteindelijk 8-15 verlies droop de Amersfoortse korfbalformatie met bedrukte gezichten van het veld af. Coach Erik Lijnsveld: ,,Ik weet ook niet wat de ploeg bezielde. Er was absoluut geen beleving en het schotpercentage was uitermate bedroevend. Uithuilen en vooruitkijken naar de volgende wedstrijd.” Speler Erwin Geurts: ,,Geen moment, met uitzondering van de laatste 10 minuten in de eerste helft, kwamen we in ons spel. We liepen achter de feiten aan. Bar en bar slecht.”

AMERSFOORT - De korfballers van Soesterkwartier leden afgelopen weekend een gevoelige nederlaag tegen Skunk uit Nijmegen. In een wedstrijd waarin de Amersfoortse korfbaldames en heren niet konden overtuigen werd met 8-15 verloren. Een futloos en tam spelend Soesterkwartier leek daarbij geenszins op de ploeg die in de zaalcompetitie nog de sterren van de hemel speelde.