Droomstart Quick honkbal

15 april 2009 om 00:00 Nieuws

Vele supporters en overige honkballiefhebbers waren naar sportpark Dorrestein getogen om de start mee te maken van het nieuwe seizoen. Al direct vanaf de eerste inning lieten de Amersfoorters zien dat ze er geen gras over wilden laten groeien. BSC Quick was geweldig op slag en liet Blue Socks alle hoeken van het veld zien. Met gedegen veldwerk werden de Veenendalers na een half uur spelen al op een 3-0 achterstand gezet. In de tweede inning waarin Blue Socks weliswaar kon terugkomen tot 3-3, was het wederom Quick dat domineerde en Blue Socks geen enkele kans liet. Zo sterk als de twee eerste innings, zo zwak verliep de vierde en de vijfde inning. Alhoewel Quick in de vierde inning nog een keer tot scoren kwam (8-3), was het vervolgens gedaan met de slagkracht van beide ploegen en werd er niet meer gescoord. Maar in de aansluitende vijfde inning leken de Amersfoorters hersteld van de korte dip en sloegen er weer naar hartenlust op los. Met geweldig slagwerk en geholpen door het slechte pitcherwerk van Veenendaalse pitcher, liep Quick uit naar een 14-3 voorsprong en maakte Blue Socks al een verslagen indruk. Na een puntloze zesde inning viel in de zevende inning de beslissing. Alhoewel coach Edward Spanner bij de slagbeurt van de Blue Socks niet geheel tevreden leek over het vertoonde spel van zijn ploeg die de gasten terug liet komen tot 14-5, was het daarna gebeurd met de ploeg uit Veenendaal. In de eigen slagbeurt werd het 15-5 en was de eerste overwinning voor promovendus BSC Quick een feit. Een overtuigende start met bij tijd en wijle goed en gedegen slag- en veldwerk aan Amersfoortse zijde. Een hecht team dat de wil uitstraalt om te winnen! En dat is nu precies wat Spanner van zijn mannen verlangt.

Honkballers overtuigend naar winst AMERSFOORT - Het eerste honkbalteam van BSC Quick deed op eerste Paasdag goede zaken tegen de Blue Socks uit Veenendaal. De promovendus, dit jaar uitkomend in de derde klasse, won op eigen terrein met 15-5. Een geweldige start en een morele opsteker voor de mannen van coach Edward Spanner.

door Huub van Aerssen

Softbaldames BSC Quick eveneens naar winst

Het eerste damesteam van BSC Quick maakte twee weken geleden al een goede start met toernooiwinst in Nijmegen. Het team dat daar voor het eerst in de nieuwe samenstelling speelde, kwam afgelopen zondag op sportpark Dorrestein in actie voor de eerste twee wedstrijden van de competitie tegen de Blue Socks uit Veenendaal. In de eerste wedstrijd kwam Quick al snel op een 2-0 voorsprong. De twee Veenendaalse pitchers stonden in de daarop volgende innings teveel honkslagen toe, waardoor de thuisploeg met aanvallend werk aan slag en op de honken al in vijf innings een einde maakte aan die wedstrijd met een eindstand van 10-0. In het het tweede treffen begon Veenendaal met een 0-1 voorsprong in de eerste inning. De snelle pitcher van het team stond aanvankelijk maar weinig honkslagen toe, waardoor Quick in de 2e en 3e inning maar één keer tot scoren kwam. Maar in de vierde inning nam de thuisploeg de leiding over mede door een aantal goede slagbeurten en aanvallend honklopen. De 4-3 voorsprong werd vervolgens door een sterk verdedigend BSC Quick niet meer uit handen gegeven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie