Hoogland viert feest na zege

13 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het kampioensfeest dat op tweede paasdag voor Hoogland stond gepland, vormde voor de kampioen van de derde klasse D geen reden om de uitwedstrijd tegen 't Gooi zomaar gewonnen te geven. De naar de tweede klasse gepromoveerde Hooglanders deden hun sportieve plicht. Zij versloegen de Hilversummers met 1-2 en werden niet lang daarna met een boerenkar door Hoogland gereden. Daarna volgde een groot feest op sportpark Langenoord, de thuisbasis van Hoogland.

VVZA moest maandag in Utrecht twee kostbare punten inleveren. Na de overtuigende 3-0 zege twee dagen geleden thuis tegen AS'80 moesten de Amersfoorters tegen Zwaluwen Utrecht met een remise (1-1) genoegen nemen. Na 35 minuten kwam de thuisclub aan de leiding met een omstreden doelpunt: 1-0. Pas vijf minuten voor tijd kwam VVZA langszij dankzij een fraaie treffer van Joey Naus. Baarn, de naaste concurrent in de strijd om het kampioenschap, wist maandag wel te winnen. Het verschil tussen de twee kemphanen is nu nog twee punten in het voordeel van VVZA.

Slachtoffer van Baarn was KVVA. Ver in blessuretijd besliste de titelkandidaat het duel tegen de degradatiekandidaat: 2-1. In Baarn bezorgde Alvin Espinoza met een lobbal KVVA een 0-1 voorsprong na 45 minuten. Halverwege de tweede helft had de thuisclub een strafschop nodig om naast de Amersfoorters te komen: 1-1.

Amsvorde herstelde zich op tweede paasdag van de nederlaag (2-1) die de ploeg van trainer Fillie Kraak zaterdag van plaatsgenoot KVVA moest incasseren. Op Nimmerdor had Amsvorde geen medelijden met APWC: 5-2. De drie punten waren echter onvoldoende voor Amsvorde om de ploeg in de race voor het kampioenschap te houden.

Het paasweekend is voor tweedeklasser Quick dramatisch verlopen. De 0-4 nederlaag die de degradatiekandidaat zaterdag thuis tegen VVIJ moest incasseren, werd twee dagen later gevolgd door een verliespartij met bijna dezelfde cijfers (3-0) tegen koploper De Meern. Door de twee nederlagen kan Quick de nacompetitie niet meer ontlopen.

De streekderby tussen de zondagvijfdeklassers HVC en Achterveld was binnen 35 minuten beslist. Door doelpunten van Henk Baum (2) en Jacky Baauw kwam HVC op eigen veld met 3-0 voor te staan. Pas een kwartier voor tijd kon Youry van 't Klooster iets terugdoen maar verder kwamen de bezoekers niet. In de slotfase bepaalde Jeffrey Merts de eindstand op 4-1. Door de zege is HVC nog niet verzekerd van een plek in de nacompetitie. BFC, de ploeg van de Amersfoortse trainer Marino Osimani, kon de kampioensvlag hijsen.

De wedstrijd tussen de zaterdagvierdeklassers VOP en DVSA ging op tweede paasdag niet door. De scheidsrechter die het duel op sportpark Olympia zou leiden, kwam niet opdagen. Hij was door de KNVB naar Heerhugowaard gestuurd, bleek na telefonisch contact met de arbiter. Een vervanger had VOP wel beschikbaar maar daar nam de trainer van DVSA geen genoegen mee dus konden de bezoekers onverrichterzake naar Amerongen terugkeren.

Tweedeklasser CJVV kwam maandag wel in actie. Veel schoot de degradatiekandidaat niet op met de remise (1-1) tegen SVL, de nummer vier op de ranglijst van 2B.