De Posthoorn in nacompetitie

11 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De voetballers van vierdeklasser De Posthoorn hebben zaterdag geschiedenis geschreven. Nog nooit in de geschiedenis van de Amersfoortse club werd de nacompetitie gehaald. Zaterdag lukte dat de formatie van de vertrekkende trainer Stefan van Amerongen door een mooie overwinning (4-0) op HMS. Door die zege verzekerden de Bokkeduinen-bewoners zich van de derde plaats in het klassement van de vierde klasse F en dat is voldoende voor een plek in het competitietoetje. Voor De Posthoorn waren Jeffrey Kaspers (2), Jochem van Koot en Alwin Post de schutters.

VOP deed niet veel onder voor de plaatsgenoot. De Vathorst-bewoners rekenden op eigen veld gedecideerd (4-2) af met DEV, de nummer drie op de ranglijst van de vierde klasse G. Vier doelpunten op een rij scoorde VOP in het eerste bedrijf en daarmee legde de thuisclub de basis voor de zege. Na rust bood DEV meer tegenstand maar verder dan twee tegendoelpunten en een gemiste strafschop kwamen de bezoekers niet. De winst betekent nog niet dat de degradatiezorgen voor VOP voorbij zijn.

VVZA heroverde de koppositie in de vierde klasse H door winst (3-0) in de thuiswedstrijd tegen AS'80. De Amersfoorters waren zaterdag duidelijk een maatje te groot voor de Almeerders. Rob Hosman en Kevin Engelman bewezen opnieuw hun waarde voor VVZA. Het duo zorgde voor een 2-0 ruststand. Door een eigen doelpunt van de gasten, halverwege de tweede helft, werd de eindstand bereikt.

KVVA bleef in de stadsderby Amsvorde met gering verschil (2-1) de baas. De winnende treffer werd vijf minuten voor tijd door Barur Koroglu gescoord. Hij benutte een strafschop: 2-1. Remon Hartzevoort had in de eerste helft Amsvorde aan de leiding geholpen. Na rust zorgde Alwin Espinoza voor de gelijkmaker: 1-1. Amsvorde-speler Ferdinand van Dijk haalde door een rode kaart (twee keer geel) het einde van de wedstrijd niet.

Hooglanderveen verraste vriend en vijand met een overwinning (3-1) op het veel hoger geklasseerde Zwaluwen Utrecht. Nick Kreijne had voor de thuisclub de score geopend. Na de gelijkmaker (1-1) sloeg Hooglanderveen in het tweede bedrijf toe. Benjamin Gouverneur en Menno Lodeweges bepaalden de eindstand op 3-1. De scheidsrechter deelde totaal drie rode kaarten uit, waarvan één voor Hooglandervener Erik van Dam. Omdat KVVA ook won, schoot degradatiekandidaat Hooglanderveen met de winst niet veel op.

Het duel tussen APWC en Olympia'25 werd na 24 minuten gestaakt. Scheidsrechter Kats uit Kamerik verdraaide zijn knie en was niet meer in staat om verder te gaan. Een vervanger werd niet gevonden.

Tweedeklasser Quick kreeg op eigen veld een pak slaag (0-4) van VVIJ. Voor rust hielden de Amersfoorters de schade nog beperk (0-1). In de tweede helft moest de thuisclub meer doelpunten incasseren. Door de nederlaag is de nacompetitie voor de degradatiekandidaat een stuk dichterbij gekomen.

De successen van Hoogland blijven niet beperkt tot de competitie. Ook in het bekertoernooi zijn de Hooglanders niet te stuiten. Zelfs met een flink verzwakte formatie waren zij zaterdag in Blokker te sterk (1-2) voor derdeklasser De Blokkers. De kampioen van 3D kwam nog wel met 1-0 achter te staan. In de tweede helft werd de achterstand binnen een kwartier weggewerkt. De schutters waren Willem Eijbergen en Daan Beckers: 1-2.

Als Hoogland ook in de volgende ronde met Chabab (19 april in Amsterdam) weet af te rekenen, treft de ploeg in de kwartfinales zaterdaghoofdklasser IJsselmeervogels.