ABC Toys zweert bij alleen A-merken

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - A-merken, iets anders komt er niet in bij Ruud Kampfraath. Zaterdag 28 maart vierde het speelgoeddeel van zijn winkel het eenjarige bestaan. Een speelgoeddeel wat bestaat uit louter A-merken.

De core business van Ruud zijn toners en cartridges. Die koopwaar besloeg maar een klein deel van het winkeloppervlak. ,,Uit het oogpunt van efficiency én ondernemerschap zocht ik een artikelgroep om het assortiment mee uit te breiden. In het verlengde van de toners liggen papier en schrijfwaren. Daar heb ik niet voor gekozen in de eerste plaats omdat aan de Leusderweg al een collega ondernemer in dezelfde handel zit, en ik wil niemand het brood uit de mond stoten. Ik wilde echt iets wat hier nog niet was.

Het is speelgoed geworden. Omdat de ruimte in de winkel maar beperkt is, hebben we een strenge selectie gemaakt. We verkopen alleen A-merken, kwaliteitsspullen dus, geen speelgoed wat je nauwelijks durft uit te pakken omdat je bang bent dat het gelijk al uit elkaar zal vallen. En in de A-merken heb ik gekozen voor bordspellen, Kapla, Aquaplay, Playmobil en Lego. Van die laatste drie merken staat hier gewoon alles wat er in de brochure staat. Ik probeer bovendien ook de zogenaamde exclusives in huis te hebben. Heb ik een item even niet, dan bestel ik het.”

De consumenten zijn tevreden over ABC-Toys. ,,Ze noemen het een mooie overzichtelijke winkel en vooral voordelig, dat klopt, want alles wat hier staat gaat voor de officiële adviesprijs de deur uit.” Zijn complete assortiment en de scherpe prijzen zorgen voor klandizie uit heel Nederland. ,,Van Zeeland tot Groningen”, beaamt Ruud: ,,als ze hier in de buurt zijn, op bezoek bij oma, komen ze altijd even langs.”

Verkopen via internet ziet Ruud niet zitten: ,,Kinderen hebben daar niks mee, die willen speelgoed zien. Door de winkel struinen, wikken en wegen. Dan even die doos oppakken, nee, toch maar die ander. De allereerste keer dat een kind zijn spaarpot op de toonbank leegde, vond ik het best moeilijk om dat aan te pakken. Zie je zo’n kleintje al z’n spaarcentjes uittellen, dat doet je wel wat. Maar dan zie je ook dat het daarna erg blij is met de aankoop en dat maakt alles goed.”

De twee poten, speelgoed en printbenodigdheden, van de onderneming bijten elkaar niet. ,,Voor mij is het een goede mix. Een toner koop je niet omdat je dat zo graag wilt, speelgoed vaak wel. Je zou kunnen zeggen dat het speelgoed de winkel vrolijker heeft gemaakt.”

u ABC Toys

Leusderweg 196

Amersfoort

033 4626544

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie