Hockeyheren AMHC in vorm

8 april 2009 om 00:00 Nieuws

Daar waar het de laatste weken bij de mannen van coach Peter Jonker en assistent coach Wijnand Eissens nog al eens ontbrak aan het nodige zelfvertrouwen, was daar afgelopen zondag absoluut geen sprake van. De vele toeschouwers werden met name in de eerste helft verrast op hoogstaand hockey van een meer dan gedreven ploeg die op tempo en met prachtige combinaties door de verdediging van De Gooische sneed. De eerste de beste aanval was al direct raak, waardoor AMHC al na twee minuten op een 1-0 voorsprong kwam na een snelle aanval over de rechtervleugel. Vervolgens was het maar een ploeg die domineerde en voordat de gasten van de schrik waren bekomen, sloeg de volgende treffer achter de verbouwereerde Gooische sluitpost. Wat een geweld, wat een souplesse en wat een inzet etaleerde dit Amersfoortse team! De verdediging van de Gooische zag het zwart voor de ogen en dat terwijl Amersfoort toch in het bekende rode shirt acteerde. Met in de 16e minuut het derde doelpunt voor AMHC door Daan Jongejan, die in tweede instantie vanuit een Amersfoortse strafcorner intikte, ging het vervolgens in rap tempo verder met in de 20e minuut de vierde treffer door een van de uitblinkers van deze wedstrijd Philip Engelkens. Met slechts wat spaarzame aanvalsacties van de Gooische, die of wel door de Amersfoortse goalie Colin Lee vakkundig werden gepareerd, dan wel door de Amersfoortse verdedigers werden afgeslagen, was het alleen maar AMHC wat de klok sloeg. Met een vijfde doelpunt kort voor de rust leek deze wedstrijd op weg naar de dubbele cijfers. Maar ondanks dat al in de 3e minuut na rust de zesde treffer voor AMHC een feit was geworden werd het spel van de Amersfoorters wat onrustiger en werd er te vaak te gehaast gespeeld, waardoor een veelvoud aan kansen verloren ging. Halverwege de tweede helft wist De Gooische hier dankbaar gebruik van te maken en scoorde in de 15e minuut voor de eerste maal tegen waarbij het er verdedigend bij AMHC niet al te best uitzag. Na deze domper pakte Amersfoort de draad weer op en ging vrolijk verder met het opvoeren van de score. Met de 7-1 door Rijk Vonk en de 8-1 door de andere uitblinker Bjorn Kellerman, kwam er een eind aan de Gooische kwelling. Alhoewel de tweede helft zeker niet de schoonheid kende die in het eerste deel van dit hockeytreffen de toeschouwers werd voorgeschoteld, was het toch een wedstrijd die tot de verbeelding sprak en vertrouwen geeft in het verdere verloop van de competitie. Een wedstrijd waarin, zeker in het eerste deel, sprake was van hoogstaand hockey en waar AMHC liet zien dat het absoluut behoort tot de top van de overgangsklasse. Ook de hockeydames lieten van zich horen; met 0-8 werd Graspiepers van de mat geveegd, waardoor het team in de race om de titel in de 1e klasse.

Groots en bij vlagen briljant hockey AMERSFOORT - Het eerste herenhockeyteam van AMHC walste afgelopen zondag letterlijk over De Gooische heen. In een wedstrijd, waarin met name in de eerste helft de mannen van coach Peter Jonker naar een ongekend hoog niveau hockeyden, kende dit treffen naast tempo een veelvoud van prachtige combinaties die telkenmale evenzo fraai werden afgerond, waarbij de ene treffer de andere treffer in schoonheid overklaste.