Hoogland kampioen

5 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het kampioenschap van de derde klasse D is voor Hoogland een feit. Wat bijna een jaar geleden in Amsterdam niet lukte (nederlaag in de finale van de nacompetitie tegen Pancratius), daar slaagden de Hooglanders nu wel in. De titel werd zondag, vier duels voor het einde van de competitie, door de formatie van trainer Ronald Heerschop veroverd dankzij winst (0-2) in de uitwedstrijd tegen Brederodes en het puntenverlies van de twee overgebleven concurrenten CDW en SMVC Fair Play. Voor Hoogland waren Kevin Heideveld en Ronald Buitink de doelpuntenmakers.

Vierdeklasser VVZA kan dit seizoen ook nog kampioen worden. De titelkandidaat liet in de stadsderby tegen KVVA geen steek vallen: 2-0. De zege kwam niet gemakkelijk tot stand. Pas in de laatste twintig minuten vonden Rob Hosman en Freek Rubrech het net van de bezoekers.

Amsvorde haakte voorlopig af in de strijd om het kampioenschap door een thuisnederlaag (1-3) tegen koploper Baarn. Op eigen veld keken de Amersfoorters na een minuut of 25 al tegen een 0-2 achterstand aan. Een rode kaart voor Franklin Harmsen en een derde tegentreffer nog in de eerste helft was teveel van het goede. Na rust bood Amsvorde met een man minder de gasten goed partij maar verder dan een eretreffer van Eelco Daemen kwam de thuisploeg niet.

Hooglanderveen was dicht bij een overwinning op Schalkwijk. De degradatiekandidaat gaf twee keer een voorsprong uit handen. Menno Lodeweges en Sjors Elsinghorst hadden voor een 2-0 voorsprong gezorgd. Schalkwijk werkte die achterstand weg en deed dat in de blessuretijd van de tweede helft nog een keer. Hooglanderveen kwam in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd door een doelpunt van Lodeweges op 3-2 maar de ploeg kon ook die voorsprong niet vasthouden. Door het puntenverlies van de concurrenten KVVA en Odijk had Hooglanderveen aan de remise (3-3) wel voldoende om de onderste plaats te kunnen verlaten.

In dezelfde klasse (4H) blijft APWC in de race voor een plek in de nacompetitie. De ploeg van trainer Dennis van Dijk rekende op eigen veld af met Waterwijk. Na tien minuten hadden de Amersfoorters al een 2-0 voorsprong genomen door een eigen doelpunt van de bezoekers en een treffer van Barry Smeeing. Nog voor rust kwamen de Almeerders langszij: 2-2. In de tweede helft bepaalden Mohammed Alhayder en Smeeing de eindstand op 4-2.

Tweedeklasser Quick moet nog steeds voor het ergste vrezen na de uitslag van de streekderby tegen Soest. Met een gehavende ploeg deelden de Amersfoorters op de Bosstraat in Soest de punten (0-0) met het nog slechter geklasseerde Soest.

HVC verraste met een knappe remise (2-2) tegen koploper BFC. De Amersfoorters namen in Bussum brutaal de leiding via een door Jeffrey van Korlaar benutte strafschop. Na rust moest HVC een 2-1 achterstand wegwerken en dat lukte ook. Daar hadden de gasten wel een tweede strafschop voor nodig. Geoff de Lange werd gevloerd en nam zelf de penalty: 2-2.