Hockeyers Eemvallei op dreef

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

Het eerste heren hockeyteam van HC Eemvallei, dit jaar acterend in de vierde klasse van de bond maar met de duidelijke intentie om op hoger niveau te gaan presteren, begon van meet af aan sterk aan de wedstrijd. Met bij vlagen goed combinatiespel en op tempo werd al in de eerste vijf minuten van de wedstrijd de verdediging van Geldermalsen zwaar onder druk gezet, wat dan ook in de zevende minuut resulteerde in een prachtig doelpunt van Diederik van Wijnbergen, die zou gaan uitgroeien tot de man van de wedstrijd. In één vloeiende beweging omspeelde hij de doelman van Geldermalsen, waarna hij beheerst afrondde. Nog geen minuut later werd een strafcorner van de thuisploeg snoeihard ingeschoten door diezelfde van Wijnbergen die de keeper absoluut geen enkele kans liet. In een wat mindere fase van Eemvallei slaagde Geldermalsen er in om de 14e minuut de stand naar 2-1 te tillen, een doelpunt dat eveneens voortkwam uit een strafcorner. Vervolgens golfde het spel enige tijd heen en weer zonder enig opmerkelijk wapenfeit. Pas in de 21e minuut was het weer raak voor de Vathorsters die via Tander (2x) en Wijnbergen de voorsprong konden uitbreiden naar 4-1. Verdedigend zag het er bij de gasten uit Geldermalsen in die fase van de wedstrijd dan ook verre van goed uit. Uit een laatste strafcorner kort voor tijd, werd de ruststand in dit hockeytreffen bepaald op 5-1 een stand die gezien het missen van vele kansen aan Amersfoortse zijde duidelijk hoger had kunnen uitvallen. Bij aanvang van de tweede helft leek het eerste kwartier de fut er uit bij beide teams. Inspiratieloos en zonder enige vorm van inzicht werd de bal over en weer geslagen en leek HC Eemvallei geenszins meer op de ploeg die de eerste helft de wedstrijd dicteerde. Pas in de 17e minuut viel de vijfde treffer voor de thuisploeg, nadat al eerder een aantal strafcorners tot niets hadden geleid. Met uitzondering van nog twee treffers in de resterende 30 minuten, was er geen enkele positieve gebeurtenis meer te vermelden en won HC Eemvallei weliswaar met 7-2, maar stelde met name in de tweede helft enorm teleur.

AMERSFOORT - De hockeyheren van HC Eemvallei waren afgelopen zondag op de nieuwe locatie in de Amersfoortse wijk Vathorst goed op slag. Het lager geklasseerde Geldermalsen werd in eigen huis met een 7-2 verlies naar huis gestuurd, waarmee de thuisploeg de stijgende lijn van de afgelopen weken bevestigde.

Heren Rood Wit - AMHC (4-2)

Wederom konden de hockeyheren van AMHC geen vuist maken. Tegen Rood Wit werd afgelopen zondag met maar liefst 4-2 verloren, waardoor het team van coach Peter Jonker verder terugzakte op de ranglijst in de overgangsklasse en niet meer meedoet in de strijd om de prijzen. Een behoorlijke en pijnlijke terugval na een zo voorspoedige start van de competitie.

Dames AMHC - Houten (8-1)

De dames hadden na twee eerdere gelijke spelen nog wat goed te maken en deden dat ook tegen het laaggeplaatste Houten, dat met 8-1 werd vernederd. Hiermee houdt de ploeg van coach Hien The aansluiting met de top en dus ook de titel.