Crackerjacksdames puntloos

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

De insteek van Crackerjacks was om al direct bij aanvang scherp van start te gaan. En alhoewel dat ook gebeurde, was Zeist eenvoudigweg niet te stoppen in de aanval, waarin met name de aanvoerster veel tot scoren kwam. Crackerjacks daarentegen liet vele kansen onbenut, waardoor na het eerste kwart een 10-19 achterstand het scorebord sierde. In het aansluitende tweede kwart scoorde Amersfoort weliswaar met regelmaat, maar telkenmale kon Zeist weer aanhaken. Maar mede door de tomeloze inzet van Rita Ahlers die uitblonk onder de bucket van Zeist, kon Crackerjacks nu wel tot scoren komen, waarbij het dat tweede kwart weliswaar op haar naam schreef, maar waar het bij rust nog steeds tegen een achterstand aankeek (28-33). In het tweede deel van de wedstrijd zou het er om spannen daar beide teams aan elkaar gewaagd waren en alles op alles zou moeten worden gezet om tot winst te komen. Dat werd dan ook al direct bij aanvang van het derde kwart merkbaar: beide teams gingen scherp van start en er ontwikkelde zich een gelijk opgaande strijd, waarin Crackerjacks nu wel de de kansen wist te verzilveren en waar BZ meerdere malen verzuimde om de vele kansen en de vrije worpen om te zetten in punten. Amersfoort slaagde er dan ook in om aan het einde van dat derde kwart de achterstand terug te brengen tot 46-47, waardoor de wedstrijd voor een van beide teams dan ook nog geenszins was gelopen. In de eerste vijf minuten van het vierde en laatste kwart was de spanning dan ook bij beide ploegen merkbaar en werd er gestreden om elke bal. Maar ondanks die inzet werd er nauwelijks gescoord en bleef het lange tijd gelijk opgaan. Het puntenverschil bleef echter schommelen tussen de een en drie punten in het voordeel van Zeist. Ook de driepunter die Noortje van Scharrenburg voor Crackerjacks in de laatste minuut liet aantekenen, kon niet meer voorkomen dat de winst uiteindelijk naar BZ uit Zeist ging. Al met al een lekkere wedstrijd waarin Zeist ditmaal net even het slimmere van het spel had. Scores Crackerjacks: Noortje van Scharrenburg 20, Siska van Apeldoorn 11, Josien Eijbergen 8, Daphne Reurslag 7, Marjolein Fransen 6, Jos Booster 4, Rita Ahlers 3 en Jackelien de Vries 2.

Basketbalsters laten de winst glippen AMERSFOORT - Voor de basketbaldames stond afgelopen zaterdag in sporthal Zielhorst de ontmoeting tegen BZ uit Zeist op het programma. Daar waar het uittreffen op karakter werd gewonnen door Crackerjacks, was dat ditmaal niet het geval en verloor de Amersfoortse basketbalformatie maar nipt met 61-65.

Heren Crackerjacks - Baros (77-70)

In tegenstelling tot de dames wisten de basketbalheren van Crackerjacks afgelopen zaterdag wel de winst veilig te stellen tegen Baros uit Rotterdam. Na een paar keer zeges op rij voor de Amersfoorters een geweldige opsteker voor het team dat in eerste instantie slecht begon aan de competitie. Met een 20-17 voorsprong na het eerste kwart, werd die aan het einde van het tweede kwart omgezet in een twee punten achterstand. Maar in het derde kwart wederom een goed spelend Crackerjacks dat met 58-47 begon aan het laatste kwart, waarin het op volle toeren draaide en uiteindelijk verdiend won met 77-70 en dus nog steeds kans maakt op de play off’s.