‘Dienstregeling stadsbus snel aanpassen’

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

Busreizigers die met lijn 5 vanuit Kattenbroek reizen, kunnen niet meer rechtstreeks het Gezondheidscentrum in Zielhorst bereiken en ouderen in Zielhorst die boodschappen doen in Emiclaer, kunnen het winkelcentrum veel moeilijker bereiken. De SP wil dat nog vóór de zomervakantie lijn 4 en 5 hun oude routes weer rijden. In november 2008 werd in de gemeenteraad een voorstel ingediend om de dienstregeling voor lijn 4 en 5 aan te passen. De zaak wordt nu bekeken door de provincie, als verstrekker van de concessies voor het openbaar vervoer.

AMERSFOORT - De nieuwe dienstregeling voor stadsbussen die met ingang van 15 december 2008 is ingegaan, moet worden aangepast, vindt de SP. Bij een meldpunt dat de partij heeft ingesteld zijn veertig klachten binnengekomen over de nieuwe dienstregeling. De meeste klachten kwamen binnen over buslijn 4 en 5.

Woordvoerder Ron van Dopperen van de provincie Utrecht vertelt dat er nog geen definitief standpunt ligt. Hij legt uit waarom de vervoerder de dienstregeling heeft veranderd. ,,Connexxion stelt dat de reden van de wijziging is dat lijn 5 nu sneller naar Vathorst kan rijden. Ook is de capaciteit op beide lijnen beter en ten slotte verwacht Connexxion meer groei vanuit Vathorst.’’ Van Dopperen verwacht meer duidelijkheid over anderhalve maand. Maar ook als de oude situatie wordt hersteld, kan dat pas als in december 2009 de nieuwe dienstregeling wordt ingevoerd.

Naar aanleiding van klachten die bij het meldpunt van de SP binnenkwamen, wil de partij verder dat lijn 10 weer via de Leusderweg gaat rijden. Ook bepleit de SP dat lijn 3 en 5 in tegengestelde richting over de Boulevard in Vathorst mogen rijden, waardoor de lege busbaan weer wordt gebruikt. De SP wil midibussen gebruiken voor de smalle wegen in Vathorst. Die kunnen ook worden gebruikt om de Koppel via de Meridiaantunnel te bereiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie