Stadsring staat achter zijn ondernemers

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

Ondernemerscentrum Stadsring is het zesde ondernemerscentrum van Jeroen Tolmeijer en Arnoud Hoogendoorn van S&G Ondernemerscentra. Hun missie is het ontwikkelen en managen van ondernemerscentra op een professionele en mensvriendelijke wijze. Zij hebben oog voor hun huurders. Vanuit hun eigen ondernemerschap weten zij als geen ander wat belangrijk is voor een ondernemer.

AMERSFOOFT - De officiële opening van Ondernemerscentrum Stadsring is nog vers. Op dit moment resideren er zo’n vijfendertig ondernemers in het centrum. Er is plaats voor nog eens eenzelfde aantal. Office manager Inge-Marie Morren over ‘the place to be voor de kleine ondernemer’.

Morren: ,,Voor het succes van een eigen bedrijf is het hebben van een netwerk van het grootste belang. Voor een zzp’er in het ondernemerscentrum is het opbouwen van het netwerk bijna een fluitje van een cent. Het enige wat je hoeft te doen is je deur uit te lopen en lunchen in het bedrijfsrestaurant. Om iedereen nog eens extra te verbinden, organiseer ik regelmatig netwerkbijeenkomsten. Dat kan een simpele borrel zijn maar ook een kennislunch met bijvoorbeeld een workshop door Business Network International.”

De groep startende ondernemers neemt in Nederland snel toe. In de eerste helft van 2008 stonden al 67.000 zzp’ers ingeschreven. Al die ondernemende mensen hebben een werkplek nodig. ,,Wil je serieus genomen worden als ondernemer dan is een professionele uitstraling een absolute voorwaarde. Die uitstraling, daar zorgt het ondernemerscentrum voor. Een van de basisvoorzieningen is onze hoogwaardige receptie. Daar worden alle bezoekers op een deskundige manier ontvangen en aangemeld. Verder beschikt het gebouw over vergaderruimten, een restaurant en parkeergelegenheid. Als ondernemer maak je in een dergelijke omgeving een veel betere indruk dan wanneer je je zakenrelaties thuis moet ontvangen.”

Het gebouw van Ondernemerscentrum Stadsring is verdeeld in 82 units van verschillende afmetingen. ,,Als de onderneming uitbreidt, dan huur je er simpel een unit bij. Je hoeft je ook niet voor jaren vast te leggen, ondernemen is een flexibel vak. Dat is het centrum dus ook, de huur is per drie maanden opzegbaar. Alle units zijn compleet gestoffeerd, wil je telefoon of internet dan is dat in een oogwenk geregeld.’’

,,Al die randvoorwaarden, daar hoeft de ondernemer zich niet mee bezig te houden. Dat regelen wij allemaal. Je kunt je basispakket niet alleen uitbreiden met telefoon en internet, maar ook met bijvoorbeeld telefoonservice, dan wordt de telefoon voor je opgenomen. Verder zijn de receptionistes ook in te zetten, van het kopje koffie tijdens een vergadering tot licht administratieve werkzaamheden, zoals het verzorgen van een mailing. Je ziet, ondernemen wordt een feest in de Stadsring.”

Ondernemerscentrum Stadsring;

Stadsring 181, 3817 BA Amersfoort;

telefoon 033-7508750; www.stadsringamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie