Amant huishoudelijke hulp in de problemen

1 april 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Wethouder Hans van Daalen wil vanavond de fracties in de gemeenteraad informeren over 'ontwikkelingen rond de stichting Amant huishoudelijke hulp'. Het college van B en W vergadert vandaag over de situatie bij Amant. Volgens de Burger Partij Amersfoort (BPA) ontvangt Amant huishoudelijke hulp een te lage uurvergoeding van de gemeente. Amant zou daardoor in de problemen zijn gekomen en financiële ondersteuning bij de gemeente hebben aangevraagd. De BPA heeft er vragen over gesteld aan het college. Amant wil nog niet reageren en wacht eerst het besluit van het college af.

door John Spijkerman

Amant huishoudelijke hulp is de grootste aanbieder van huishoudelijke hulp in de regio Eemland en bestaat sinds 2007. Veel ouderen in de regio zijn aangewezen op een huishoudelijke hulp. Bij Amant huishoudelijke hulp werken zo'n 750 medewerkers die ruim 3000 cliënten elke dag voorzien van hulp bij het huishouden.

Sinds de uitvoering van de WMO bij de gemeente Amersfoort is gekomen, gaat het slecht met het bedrijf, weet de BPA. De uurvergoedingen die de gemeente Amersfoort aan Amant geeft, liggen te laag. De kostprijzen van Amant zouden ver boven de vergoedingen liggen. In de vragen die de BPA over het onderwerp stelde, wordt opgemerkt dat de kostprijs van een huishoudelijke hulp 17,50 euro per uur is, terwijl de gemeente Amersfoort 15,15 euro vergoedt. Daardoor lijdt Amant een flink verlies.

Volgens de BPA ligt er een voorstel van Amant bij de gemeente waarin nieuwe bedragen worden genoemd, die Amant zou nodig hebben om te kunnen blijven bestaan. De BPA merkt op dat de Raad van Bestuur van Amant gezegd schijnt te hebben dat als de gemeente Amersfoort niet op korte termijn stijgt met zijn uurvergoeding, de stekker uit Amant huishoudelijke hulp wordt getrokken.

Amant komt voort uit de thuiszorgorganisaties die oorspronkelijk in Amersfoort werkzaam waren. Amant onderhoudt nauwe banden met Beweging 3.0, die verpleging en verzorging in de regio aanbiedt. De organisatie is gevestigd aan de Van Asch van Wijckstraat 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie