Nieuwland herovert koppositie

28 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nieuwland mag zich weer koploper van de derde klasse D noemen. De Amersfoorters danken die positie aan de knappe winst (0-5) in de uitwedstrijd tegen Jonathan en de nederlaag (3-2) van naaste concurrent Candia'66 in en tegen Woudenberg.

Binnen een minuut of 35 had Nieuwland het duel in Zeist al beslist door doelpunten van Remco de Jong (0-1), Valentijn Rijnbeek (0-2) en Johan Gelderblom (0-3 en 0-4). Vijf minuten voor tijd bepaalde Marlon Gouverneur uit een strafschop de eindstand op 0-5. ,,Wij hadden de wedstrijd wel met dubbele cijfers kunnen winnen," reageerde trainer Bert de Vries nuchter na de zege van zijn ploeg die met een voorsprong van één punt op Candia'66 de slotfase van de competitie ingaat.

Vierdeklasser VOP deed zaterdag ook goede zaken. De overtuigende winst (5-0) op middenmoter Brederodes legde de Amersfoortse ploeg geen windeieren. De formatie van trainer Wim de Haas verliet de onderste plaats in 4G en steeg maar liefst vier plaatsen op de ranglijst door de resultaten van de concurrentie. Jeroen Louissen opende al vrij snel na het eerste fluitsignaal de score waarna in het tweede bedrijf nog doelpunten volgden van Mark van Houten, Robert Bakker, Terence Vliet en Yuca Dukadjinac.

Voor De Posthoorn, de tweede vierdeklasser in de Keistad, zijn de kansen op een plek in de nacompetitie flink toegenomen na de fraaie winst (1-2) in en tegen concurrent Lopik. Pas na een uur kon Paul van Batenburg de score voor de bezoekers openen. Tien minuten voor tijd volgde nummer twee, een eigen doelpunt van Arjan Manschot. Ver in blessuretijd verkleinde Lopik de achterstand en werd het treffen nog even spannend.

Met derdeklasser Cobu Boys gaat het nog steeds niet goed. Met gering verschil (1-2) gingen de Zielhorst-bewoners op eigen veld tegen AFC de boot in. De start was nog veelbelovend want al na een kwartier vond Lenn Poetiray een gaatje in de verdediging van de Amsterdammers: 1-0. Na rust ging het fout voor de thuisploeg die binnen een kwartier twee tegendoelpunten moest incasseren: 1-2.