niet verplaatsen

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

NIEUWLAND - De plaatsing van twee kasten voor glasvezel (AP-kasten) op De Vergulde Valk en Het Melkkruid heeft tot de nodige commotie geleid bij bewoners. De AP-kasten die ongeveer de oppervlakte hebben van een electriciteitshuisje, werden eind oktober en begin november geplaatst op een stuk (speel)groen in de wijk. Ondanks tegenstand van omwonenden worden de glasvezelkasten niet verplaatst, omdat plaatsing in in overeenstemming is met het bestemmingsplan. Het verlies aan speelruimte zal wel op een andere plek in de wijk worden gecompenseerd.

Omwonenden voelden zich overvallen. Zij waren slechts vijf dagen van te voren door de kabelexploitant op de hoogte gesteld. Zij klagen over vermindering van uitzicht, waardedaling van hun woning, het gebrek aan communcatie en het verloren gaan van een speelveld voor de kinderen. De plaatsing van een AP-kast op De Vergulde Valk gebeurde op een plek waarvoor buurtbewoners al met de gemeente hadden afgesproken dat ze er kleine doeltjes wilden plaatsen.

Wethouder van Daalen meldde eerder dat de gang van zaken de gemeente ‘ook niet lekker zit’, maar dat de gemeente gebonden is aan de Telecommunicatiewet.

De SP vindt dat plaatsing van AP-kasten niet ten koste mag gaan van speelveldjes en/of groen, zoals nu het geval is. De partij wilde dat onderzocht zou worden of verplaatsing tot de mogelijkheden behoort en wat de kosten daarvan zijn en wie de kosten moet betalen. Een raads-meerderheid was het daar dinsdagavond niet mee eens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie