Benauwde winst Fidelitas

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Alhoewel Fidelitas door de winst van Voice de avond er voor geen kampioenskansen meer had, was het de ploeg er alles aan gelegen om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen in de wetenschap dat de tweede plaats mogelijk ook nog recht geeft op promotie. Van meet af aan ontspon zich afgelopen zondagmiddag tussen beide teams een waar handbalgevecht waarin zowel het thuispelende Fulmen Fidelitas alsmede de gasten van LHV uit Leusden elkaar geen duimbreed toegaven. Op tempo en met goed gecombineerd aanvalsspel golfde de wedstrijd op en neer en hielden beide teams elkaar absoluut in evenwicht. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft, bij een tussenstand van 8-8, leek het verzet van de goed spelende Leusdense ploeg enigszins te breken, waardoor Fulmen Fidelitas bij het klinken van het rustsignaal een gaatje van drie punten had geslagen (11-8). De waarheid gebied te zeggen dat de Amersfoortse formatie vaak te gehaast en te onzorgvuldig met de geboden kansen omging, waardoor de voorsprong zeker wat ruimer had uit kunnen vallen. Na een korte onderbreking van de goed leidende scheidsrechter, gingen ook de tweede dertig minuten weer alle remmen los en was LHV nog zeker niet de geslagen ploeg. Alhoewel Fidelitas in de beginfase van die tweede helft uitliep maar een 13-9 voorsprong, slaagde Leusden er in om in een tijdsbestek van een tweetal minuten terug te vechten naar een 13-11 achterstand en moest de thuisploeg alle zeilen bijzetten om niet vroegtijdig te worden verrast door een frank en vrij spelend LHV. Met nog een vijftal minuten op de teller en een voorsprong van 16-13 voor de Amersfoortse handbaldames, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Maar ook nu weer bleek dat sportwetten inhoudelijk anders werken. Leusden gaf in de laatste drie minuten gas bij en nam nog steeds geen genoegen met eventueel verlies. Bij voortduring bestookte de ploeg de Amersfoortse verdediging met snel aanvalsspel en goede schoten, waarbij met nog één minuut speeltijd, de achterstand werd verkleind tot 16-15. Onder luide toejuichingen van de vele meegereisde Leusdense supporters werd door LHV het slotoffensief ingezet echter zonder resultaat. Een benauwde overwinning voor Fidelitas, waar een gelijkspel zeker op zijn plaats zou zijn geweest.

Handbaldames LHV verrassend sterk AMERSFOORT - In de streekderby tussen tussen de dameshandbalteams van Fulmen Fidelitas en LHV uit Leusden ontbrak het geenszins aan spanning. In een boeiend handbalgevecht, waarin Leusden een sterke indruk achterliet, won de Amersfoortse formatie onder leiding van coach Michel van de Horst maar ternauwernood met 16-15 en was een gelijk spel zeker ook op zijn plaats geweest.