Koot matchwinnaar voor De Posthoorn

21 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Jochem van Koot was zaterdag verantwoordelijk voor de winst (1-0) van vierdeklasser De Posthoorn op VSC. Meteen na rust zorgde de voormalige HVC'er voor de enige treffer in het duel met de zwakke Utrechtse formatie.

Tweedeklasser CJVV ging opnieuw de boot in, dit keer op eigen veld tegen kampioenskandidaat VVZ'49. Na een 2-1 voorsprong bij rust moest de degradatiekandidaat uiteindelijk toch de drie punten inleveren: 2-3. De Amersfoortse schutters waren Paul Richard en Wilfred Rietveld (strafschop).

In een volgens trainer Bert de Vries ,,knotsgekke wedstrijd" tegen SVM bleef Nieuwland wel aan de goede kant van de score: 5-3. Binnen veertien minuten was er op sportpark Nieuwland al vier keer gescoord: 2-2. De rust werd bereikt met een tussenstand van 3-2 in het voordeel van de thuisclub. Na de gelijkmaker (3-3) velde Nieuwland met twee doelpunten in de laatste twintig minuten het vonnis over de bezoekers. Voor de Amersfoortse productie zorgden Frank van de Ven, Marlon Gouverneur, Patrick van de Lagemaat, Rob Geertsma en Johan Gelderblom. De winst bracht Nieuwland niet dichter bij Candia'66 omdat de koploper tegen IJFC geen steek (3-0 winst) liet vallen.

Vierdeklasser VOP liet zich in Utrecht niet door Delta Sports verrassen. Met een remise (1-1) keerden de Amersfoorters naar huis terug. Jeroen Louissen tekende na rust voor de gelijkmaker.

Een gelijkspel (1-1) was ook de uitslag van het duel tussen De Meern en Cobu Boys. Door een eigen doelpunt kwamen de Amersfoorters aan de leiding. De voorsprong konden zij echter niet vasthouden. Cobu Boys speler Danny Kwakman haalde door een rode kaart het einde van de wedstrijd niet.