Raad wil uitwerking varianten zwembad en springtoren

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeenteraad wil dat wethouder Kruyt twee varianten uitwerkt voor het nieuwe zwembad aan de Hogeweg. Er wordt onderzocht wat de ruimtelijke en financiële gevolgen zijn van de bouw van een tien banenbad aan de Hogeweg. Ook wordt gekeken naar de kosten van een tien metertoren en een drie metertoren. Alle fracties in de gemeenteraad stemmen er mee in dat er zo'n onderzoek komt.

door John Spijkerman

Het betekent overigens niet dat beide voorzieningen er ook automatisch komen. Eerst moet duidelijk zijn wat de kosten zijn. Voor de bouw van het zwembad aan de Hogeweg wil de gemeente 27 miljoen euro uittrekken. Uit het onderzoek moet blijken of beide voorzieningen uit het huidige budget te betalen zijn of dat extra uitgaven nodig zijn.

Het extra onderzoek naar de varianten komt na een initiatief van VVD-raadslid Van Wijngaarden. Met name voor de komst van een tien banenbad lijkt veel steun in de raad te bestaan. Voordeel van een tien banenbad is dat er dan ook nationale en internationale zwem- en waterpolowedstrijden in Amersfoort gehouden kunnen worden. Wethouder Kruyt verwacht dat een tien meter banenbad in plaats van het oorspronkelijk geplande acht banenbad, een extra investering met zich meebrengt van 1,1 miljoen euro. Ook de exploitatielasten van het zwembad zullen in dat geval hoger komen te liggen. Kruyt kondigde aan dat hij met woningbouwcorporatie de Alliantie zal kijken of eventuele aanpassingen gerealiseerd kunnen worden.

Ook voor de tien metertoren bestaat animo in de raad, alhoewel veel partijen vinden dat de aanleg ervan niet primair een gemeentelijke verantwoordelijkheid is. Als de aanleg van zo'n toren binnen het bestaande budget kan worden uitgevoerd, bestaan er geen bezwaren, maar als het om extra uitgaven gaat, is de hoop gevestigd op bedrijfsleven en andere sponsors bij de financiering.

Wethouder Kruyt wil dat de verschillende varianten voor het zwembad vóór de Kadernota in mei zijn uitgerekend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie