RC Eemland dames op koers

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Teneinde wedstrijdritme te houden werd afgelopen zondag aangetreden tegen Hilversum, een ploeg die zich weliswaar in de opbouw bevindt, maar zich ontpopte als een sparringpartner van formaat. RC Eemland liet zich dan ook in de beginfase van de wedstrijd meeslepen in het spel van de Hilversumse dames, die niet naar Amersfoort waren afgereisd om zich de kaas van het brood te laten eten. Maar naarmate de wedstrijd vorderde ging bij Eemland de knop om en werd Hilversum aan alle kanten voorbij gelopen. Met tries van Bregje Smeels, Anne Hielckert, Eelke van Aartsen, Alexia Mavroudis en Myra Haas liep Amersfoort uit naar een riante voorsprong. In de tweede helft van de wedstrijd moest bij Amersfoort Meike Steenkamp met een enkelblessure het veld verlaten en zal het naderende kampioenschap vanaf de bank moeten volgen. In een sportieve wedstrijd won RC Eemland met eenvoud en kan zich gaan opmaken voor de laatste twee wedstrijden van deze competitie.

Rugbyvrouwen op weg naar ereklasse AMERSFOORT - Het eerste damesrugbyteam van RC Eemland is hard op weg naar het kampioenschap in de eerste klasse. Afgelopen zondag moest dan wel worden afgerekend met Oemoemenoe uit Middelburg. Maar daar de Zeeuwse meisjes inhaalverlichtingen hadden ging dat treffen onverwachts niet door en speelde Amersfoort op sportpark de oefenwedstrijd tegen de dames van Rugbyclub Hilversum.

door Huub van Aerssen

Op 29 maart aanstaande kan het kampioenschap worden binnengehaald in de uitwedstrijd tegen Utrecht. En het zal wel heel raar moeten lopen wil dit teamdan niet met de kampioensschaal omhoog staan en met de bloemen zwaaien. Amersfoort is met enige vorm van zekerheid volgend seizoen een ereklasser rijker.

Heren RC Eemland - Haagsche RC (7-83)

Afgelopen zondag speelde het eerste herenteam de laatste wedstrijd van de competitie tegen het als vierde geplaatste Haagsche RC. In een wedstrijd waarin de gasten uit den Haag domineerden, kwam Eemland niet veel verder dan 1 try, waardoor de competitie werd afgesloten met een voorlopige voorlaatste plaats. Indien hekkensluiter DSR-C in haar laatste (inhaal)wedstrijd meer dan twee punten weet binnen te slepen, dan eindigt Amersfoort als laatste en degradeert naar de eerste klasse. Indien de voorlaatste plaats voor Eemland blijft gehandhaafd, dan is het veroordeeld tot de nacompetitie. Daarin strijden de nummers 8 en 9 van de Ereklasse tegen de nummers 2 en 3 van de eerste klasse voor twee plaatsen in die Ereklasse. De nummer 9 van de Ereklasse speelt tegen de nummer 2 van de eerste klasse en de nummer 8 van de Ereklasse tegen de nummer 3 van de eerste klasse. Spanning ten top voor RC Eemland!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie