Korfballers MIA huilen en lachen

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws
AMERSFOORT - Niet MIA 1, maar MIA 2 werd afgelopen weekend kampioen, inclusief de A1, B1 en de C1. Het was dan ook een gedenkwaardig weekend voor MIA, waarin het eerste, ondanks verlies (6-12) tegen Rapid uit Haarlem, een hoofdrol met twee gezichten speelde.

Bij winst tegen de Haarlemmers kon de Amersfoortse formatie de tweede positie overnemen; een klassering met uitzicht op promotie naar de eerste klasse. Maar bij verlies lag zelfs degradatie op de loer en daarbij was MIA afhankelijk van de prestaties van de concurrentie. De MIAnezen startten de wedstrijd scherp met een snelle score in de eerste aanval. Helaas was dit direct het laatste wapenfeit van de Amersfoorters. Want na een snelle tegenscore nam Rapid het initiatief volledig in handen. Opmerkelijk was dat MIA wel degelijk goede kansen creëerde , maar doelpogingen daarentegen werden onvoldoende afgerond en met de vele kansen van dichtbij leek de ploeg helemaal geen raad te weten. Desondanks had de thuisploeg over het aantal doelpogingen niet te klagen, maar het baltempo lag dermate laag dat MIA geen moment lekker in het spel kwam. Ondertussen liep Rapid uit naar een degelijke voorsprong van zes punten. Na rust was et hoog tijd om in te grijpen. Zoals vaker dit seizoen deden de coaches Coen Staal en Coen Wilders wederom een beroep op enkele spelers uit MIA 2. Want dit team beschikte dit zaalseizoen wél over de juiste vorm en had even daarvoor het kampioenschap veiliggesteld. Met inbreng van Anne Bulsink, Harmen van Schaik en Annemieke Dijkstra leefde het spel van MIA op, werden de duels steviger en lag het baltempo vele malen hoger. Maar MIA slaagde er gaandeweg niet meer in om de opgelopen achterstand weg te werken en was Rapid van plan om de wedstrijd ook niet meer uit handen te geven. In alle rust en degelijkheid speelden de Haarlemmers vervolgens de tweede helft uit. Ondanks een strijdbaarder MIA in die tweede helft werd het gat niet meer gedicht en verloren de Amersfoorters met 6-12. Daarmee was promotie van de baan, maar was zelfs degradatie mogelijk. Gelukkig vielen voor MIA de overige uitslagen positief uit, waardoor het team ook volgend seizoen weer in de 2e klasse actief zal zijn. Dat er niet méér is gepresteerd mag de ploeg zich flink aanrekenen.