GSVA-boegbeeld Hans Dudok van Heel overleden

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met ongeloof heeft Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort (GSVA) kennis genomen van het overlijden van haar vroegere bestuurslid Hans Dudok van Heel. Zij overleed maandag op 68-jarige leeftijd na een lange periode van ziekte.

door André van der Velde

,,Wij verliezen met haar het boegbeeld van onze vereniging", zegt bestuurslid Fred van den Broek, die vele jaren nauw met haar heeft samengewerkt. ,,Zij is meer dan 25 jaar actief geweest voor onze vereniging en heeft ontzettend veel dingen op touw gezet om gehandicapten aan het sporten te krijgen, om middelen binnen te krijgen en om de vereniging te promoten."

Hans Dudok van Heel was vrijwel vanaf het begin in 1981 betrokken bij de GSVA. ,,Dat was in eerste instantie omdat haar man bij de vereniging kwam sporten, hij deed aan rolstoelbasketbal. Vervolgens heeft ze diverse functies binnen de vereniging bekleed. In 1990 hebben we samen het interim-voorzitterschap van de vereniging op ons genomen. Toen de hamer werd overgedragen aan een vaste voorzitter, Geert Hilgenga, heeft ze de bestuursfunctie van PR en evenementen op zich genomen." Die functie was haar - ook - op het lijf gesneden. ,,Zij is onder meer de ontwikkelaar geweest van het bedrijvenrolstoelbasketbal evenement het Schuilenburgtoernooi."

Als gevolg van een slopende ziekte kon ze de afgelopen jaren echter steeds minder doen. ,,Dat is een heel langzaam proces geweest. In 2005 is ze als bestuurslid gestopt. Ze bleef nog wel op de achtergrond actief. Het bestuur van de GSVA is heel dankbaar voor haar enorme inzet en alles wat ze heeft opgebouwd. Dat hopen we voort te zetten."

De condoleance vindt plaats op donderdag12 maart, tussen 19.00 en 19.30 uur bij Rouwcentrum de Haan en v/d Kamp, aan de Mozartweg. De samenkomst voor de crematie is zaterdag 14 maart om 10.30 uur op begraafplaats Rusthof (aula 2).

Een in memoriam van de GSVA staat op www.gsva.info.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie