Comfortabel Wonen in De Schuilenburght

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Sinds vastgoedontwikkelaar TCN het appartementencomplex De Schuilenburght in eigendom heeft, is er veel veranderd. Het complex is aangepast aan de eisen die de hedendaagse senior aan zijn woonomgeving stelt. Joost Grootenhuis, programmadirecteur Cares, over TCN en Comfortabel Wonen voor senioren.

,,TCN is een creatief, innovatief vastgoedbedrijf. We beheren meer dan 750,000 m2 vastgoed door heel Europa en heeft 400,000 m2 in ontwikkeling. Veel vierkante meters gebouw en terrein, maar bij TCN gaat het om de mensen. De nadruk ligt altijd op de functie van de gebouwen en op de mensen die er moeten wonen, werken of verblijven. De mensen zijn het belangrijkst zij moeten zich thuis voelen in het gebouw. Dat is de gedachtegang van waar uit wij werken. En zo zitten we ook in De Schuilenburght.”

,,Toen wij de Schuilenburght aankochten was het complex nog helemaal in seventies stijl. Van binnen was het gebouw erg gesloten en in zichzelf gekeerd. Met zeer goede, actieve inbreng van de bewoners, hebben we dit grondig aangepakt. De entree en de centrale hal zijn beiden opener geworden, meer glas, dat oogt vriendelijker en nodigt uit om even te gaan zitten voor een praatje met je medebewoner. De winkel is verplaatst, het restaurant en bibliotheek, woonkamer zijn grondig verbeterd en last but not least worden de appartementen die vrijkomen geheel vernieuwd, voordat ze opnieuw verhuurd worden. Hedendaagse senioren stellen zeer terecht hoge eisen aan Comfortabel Wonen. Om hier aan te voldoen, is ook de service en dienstverlening verbeterd. Bewoners, kunnen bijvoorbeeld eten op een tijdstip wanneer zijn willen of dat nu in de middag of pas ‘s avonds is. Dan is meer keuzevrijheid in het menu gebracht. Ook het aanbod van activiteiten wordt steeds weer verbeterd. De doelgroep van de flat is 65+ , een moderne senior van die leeftijd wil niet in een keurslijf gedwongen worden, die wil leven zoals hij wil.”

,,Comfortabel Wonen betekent dat wij er naar streven de senior zo lang mogelijk zelfstandig en actief te laten blijven. Maar het gaat niet zover dat je allerlei hulp biedt, daarvoor zijn concepten als meer verzorging of tenslotte verpleging. Comfort Living betekent wel dat je zelfstandig woont in de gezamenlijkheid van de Schuilenburght. Er is een ruime keuze aan dienstverlening zoals de maaltijden, een klussendienst, een boodschappendienst, een huismeester en je kunt een beroep doen op basis zorg. Dan is er de geborgenheid van samen wonen. De bewoners in het complex, letten een beetje op elkaar.”

u De Schuilenburght, 033 - 472 38 00, verhuur@schuilenburght.nl, www.schuilenburght.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie