Praxis klaar voor de lente

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

,,In de megastore aan de Saturnus valt dat natuurlijk het meeste op omdat we daar een compleet tuincentrum hebben. Maar in het assortiment van onze conviencestore aan de Amsterdamseweg sluipt de Lente ook naar binnen. En dan niet alleen in de vorm van tuingereedschap. Alle acties op het gebied van tuin en buitenleven zijn namelijk in beide filialen verkrijgbaar.”

AMERSFOORT - Het voorjaar komt dichterbij, tijd voor het buitenleven. Ook bij Praxis, want lang profiteren van de tuin betekent dat je je vroeg moet oriënteren. Zodat je bij de eerste zonnestralen direct optimaal kunt genieten. Martijn Kip, filiaalmanager van een van de twee Praxisvestigingen in Amersfoort aan het woord. ,,De tuininrichting, de terrasoverkapping, het terras, de buitenkeuken en het tuinmeubilair hebben nu een prominente plaats in onze winkels.

In het tuincentrum valt op dat het meubelassortiment flink is uitgebreid. “Dat klopt’, vertelt Kip:”Naast de basismeubelen, die we altijd al hadden, hebben we een nieuwe collectie trendy meubelen in de winkel. Ons assortiment is nu compleet. Je kunt bij ons terecht voor een goedkoop stoeltje én voor een luxe loungeset. We hebben vooral meer loungesets in de winkel. En denk niet dat zoiets alleen geschikt is voor een grotere tuin, in een kleine past het net zo goed. Praxis verkoopt namelijk zogenaamde lounge-elementen van 60 centimeter per stuk. Daar stel je je eigen loungeplek mee samen, net zo groot als jij wilt. Natuurlijk ontbreekt dé trend van 2009 niet, de ligstoel. Deze zomer is het vooral ontspannen genieten in de tuin. Dat doe je natuurlijk het best horizontaal. De kleuren zijn ook aangepast aan die ontspannen sferen. Was het vorig jaar nog voornamelijk knalkleuren, je ziet nu alleen maar zachte pasteltinten, zachtgroen, grijs, lichtblauw en kalkwit om er maar eens een paar te noemen. Hot is dit jaar het schilderen van de schuttingen in deze kleuren. Praxis heeft alles in huis voor deze nieuwe trend. Die schutting hoeft overigens niet strak in de lak, het mag best een beetje oneffen zijn, dat is juist de charme van zo’n object. Gewoon even met de hogedrukspuit schoonspuiten, drogen en beitsen maar.”

Maar liefst veertien plantentafels meer dan vorig jaar staan er in het Praxis tuincentrum opgesteld. ,,We zijn behoorlijk groener geworden, binnen en buiten. We hebben de opstelling van de planten veranderd. Alles staat nu op combinatie, kleuren, bladhoudend, bladverliezend. De consument heeft natuurlijk het liefst een tuin die er alle seizoenen aantrekkelijk uit ziet. Dat is wel een beetje lastig maar we proberen dat ideaalbeeld zo dicht mogelijk te benaderen. In ons tuincentrum loopt een aantal tuinspecialisten rond”

u Praxis Megastore, Saturnus 4 , 033 - 456 31 27. Praxis, Amsterdamseweg 137, 033 - 461 11 99

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie