Oplevering winkelcentrum nabij

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Fase een en twee van het winkelcentrum zijn inmiddels opgeleverd, fase drie (eind maart), vier en vijf (half mei) zijn aanstaande. Paul Hardeman van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) licht de plannen toe: ,,Als de panden worden opgeleverd, moet er nog heel wat gebeuren voordat een winkel daadwerkelijk open kan. De kledingzaak Anno Nu is onlangs geopend en eind maart openen een herenmodezaak, een opticien, parfumerie en sportartikelenwinkel.”

Forse uitbreiding winkelaanbod in Vathorst VATHORST - Inwoners van stadsdeel Vathorst maken sinds november vorig jaar gebruik van de eerste winkels in het nieuwe winkelcentrum. Samen met Hooglanderveen telt Vathorst nu zo’n 12.000 bewoners. De komende periode, eind maart tot en met half mei, zal het winkelaanbod flink uitbreiden met ruim 15 nieuwe winkels. Ook zullen vanaf begin april per blok de eerste huurwoningen boven het winkelcentrum worden opgeleverd. De centrale doorgaande weg -genaamd ‘Broadway’- wordt aangekleed met volwassen bomen en zal half mei in gebruik genomen worden.

door Tim van der Hammen

In fase vier en vijf volgen een filiaal van ABN AMRO, een Blokker, Bruna boekwinkel (met postagentschap), een dierenwinkel, Domino’s Pizza, Etos, Intertoys, juwelierszaak, kapsalon en koffie/lunchroom, Kruidvat, een schoenenzaak en Zeeman.

,,De ondernemers die in het winkelcentrum werken zijn overwegend positief”, vertelt Hardeman, ,,ze houden rekening met een aanlooptijd voor hun winkel, maar zijn te spreken over het publiek uit Vathorst en Hooglanderveen.”

Inbraakgolf

Ook de verschillende inbraken die sommige ondernemers troffen kunnen het enthousiasme niet wegnemen. ,,Er zijn verschillende maatregelen genomen”, vertelt Anouk Koning-van Dijk van het OBV, ,,aan de parkeerzijde zijn op de stoepen ‘ruggen’ aangebracht waardoor er geen auto’s meer kunnen komen, er is extra beveiliging en binnenkort zullen de appartementen boven het winkelcentrum bewoond zijn.” De laatste inbraak betrof de Spakenburger Vishandel, bij deze inbraak was er sprake van puur vandalisme.

Broadway

De doorgaande weg die dwars door het winkelcentrum loopt met de naam ‘Broadway’ zal worden versierd met grotere eiken afkomstig van Lindenboomseweg langs de snelweg A1.

Hierdoor oogt de weg meteen volwassener. Voor een korte boodschap kan aan deze weg geparkeerd worden, gaat men uitgebreid winkelen dan dient van de parkeerplaatsen aan de achterzijde gebruik gemaakt te worden.

,,Het merendeel van de activiteiten speelde zich tot nu toe eigenlijk af aan de achterzijde van de winkels, bij de ‘lang parkeerplaatsen’ aan de kant van Albert Heijn.

Als eenmaal Broadway in gebruik is zal dit centrale deel van het winkelcentrum een steeds belangrijker rol in het geheel gaan spelen”, verwacht Paul Hardeman.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie