GymXL wil naar Bunschoterstraat

18 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Gemeentewoordvoerder De Bruin verwacht dat het nieuwe bestemmingsplan in het voorjaar van 2010 kan worden vastgesteld door de gemeenteraad. Tot 2011 wil GymXL graag in de Van Bekkumhal in Hooglanderveen blijven. De huur van de hal kost GymXL ‘slechts’ 5000 euro per jaar. De Van Bekkumhal is eigendom van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV)en ligt in het gebied dat bekend staat als de Velden 3 DEF. Het OBV wil de Van Bekkumhal op termijn slopen en er woningen bouwen, maar wanneer is onduidelijk. Eigenlijk had de hal al in 2008 gesloopt moeten worden. OBV heeft het huurcontact met GymXL al twee keer opgezegd, maar ook weer verlengd. Zeker is dat GymXL moet vertrekken als het OBV woningen gaat bouwen of als de gemeente een andere locatie voor de vereniging heeft. ,,Het blijft onduidelijk wanneer GymXL moeten vertrekken, maar het zal een jaar van te voren worden aangegeven’’, vertelt OBV-woordvoerder Anouk Van Dijk. ,,Rond GymXL hing een sfeer dat we zo op straat zouden komen te staan. Die is nu weggenomen’’, vindt GymXL-voorzitter Jos den Broeder.

Omgebouwde sporthal biedt mogelijkheden AMERSFOORT - Turnvereniging GymXL hoopt in het voorjaar van 2011 te kunnen verhuizen naar de Bunschoterstraat 23 in Hoogland. Om de hallen van Smink om te bouwen tot sporthal en een golfbaan te kunnen aanleggen in Hoogland-West, moet nog wel het bestemmingsplan Buitengebied West worden aangepast.

door John Spijkerman

Golfbaanexploitant Bert Schoenmaker wil een 9 holes golfbaan beginnen aan de Bunschoterstraat in Hoogland-West. Daarnaast wil hij de hallen van Smink ombouwen tot sporthal. Schoenmaker wordt exploitant en huurt de hallen van Smink. Eén van de hallen wil hij inrichten voor indoor golf, de andere twee voor GymXL. Hij staat positief tegenover verhuur aan GymXL. ,,Ik word het wel met ze eens, denk ik.’’ De combinatie golf en turnen is volgens Schoenmaker ‘een goede’. ,,En omwonenden en naaste buren staan positief tegenover de plannen.’’

Nieuwbouw is voor GymXL niet haalbaar en de turnvereniging wil niet worden versplinterd over verschillende locaties. ,,Een verplaatsing naar de Bunschoterstraat is eigenlijk de enige oplossing’’, meent GymXL-voorzitter Den Broeder. ,,Het is de enige hal in Amersfoort die alleen van binnen verbouwd hoeft te worden.’’ De selectie van de Hooglandse turnvereniging Nika, wil trainen in de hal en in de weekenden kan de Koninklijke Nederlandse Gym Unie de hal huren om wedstrijden te houden. De Bunschoterstraat levert verkeerstechnisch geen belemmeringen op, vertelt Den Broeder. Ook is er voldoende parkeergelegenheid. Voor Amersfoorters uit Amersfoort-Zuid en de binnenstad is Hoogland beter bereikbaar dan Hooglanderveen. Daardoor kan de vereniging groeien van 580 naar 1200 leden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie