Periodetitel voor VVZA

15 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Hoogland heeft zondag een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap van de derde klasse D. In een wedstrijd die van de eerste tot de laatste minuut erg spannend was, bleven de Hooglanders concurrent SMVC Fair Play met gering verschil (2-1) de baas.

De ruim 1000 toeschouwers zagen het vooral uit Marokkanen bestaande SMVC al na veertien minuten de score openen. Hoogland had echter een snel antwoord op het fraaie doelpunt van Mohamed Chahbouni. Roy Tomassen rondde een mooie aanval van de titelkandidaat beheerst af: 1-1. De winnende treffer kwam halverwege de tweede helft op naam van Florian Lammers. Hij werd door Zouhir el Atmoui binnen de beruchte lijnen vastgehouden. De toegekende strafschop werd door Lammers benut: 2-1.

Door de winst heeft Hoogland de koppositie heroverd. Komende zondag volgt de tweede cruciale wedstrijd binnen een week. Hoogland moet dan op bezoek bij CDW, de huidige nummer op de ranglijst van 3D.

Een bescheiden feestje kon ook VVZA vieren na de fraaie winst (2-3) in de zware uitwedstrijd tegen Waterwijk. De zege in het inhaalduel was voor de Amersfoorters voldoende om zich kampioen van de eerste periode te kunnen noemen. Daarmee verzekerden de VVZA'ers zich ook van een plaats in de nacompetitie.

Dat ging ten koste van plaatsgenoot Amsvorde. De ploeg van trainer Fillie Kraak deed thuis tegen Hooglanderveen (1-0) wat het moest doen maar kwam welgeteld een doelpunt tekort om de eerste periodetitel te kunnen pakken. Voor de winnende treffer in de niet al te beste stadsderby tekende op slag van rust Majid Rajai.

Tweedeklasser Quick sleepte drie belangrijke punten in de wacht. Op Dorrestein bleef de degradatiekandidaat middenmoter Hoofddorp met 1-0 de baas. Khalid Said had Quick in de eerste helft aan een voorsprong geholpen. Door hard werken wisten de Quick'ers in het tweede bedrijf de 1-0 vast te houden. Door de winst passeert Quick op de ranglijst van 2B streekgenoot Roda'46 en kan de ploeg van trainer Jeroen Peters weer wat ruimer ademhalen.