Scholen trainen voor Kidsrun (+ video)

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De Kidsrun wordt op 14 juni 2009 gehouden tijdens de Marathon van Amersfoort 750. Het is een speciale ‘marathon’ van 1000 meter voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar. Om kinderen te motiveren mee te doen aan het evenement, organiseert het ROC Midden Nederland twee sportclinics, die worden gegeven door derdejaars studenten Sport en Bewegen. ,,De clinics geven we op basisscholen die zich daarvoor hebben aangemeld”, vertelt Ben Echten, begeleider van de studenten. ,,Tijdens de eerste clinic doen we korte oefeningen, waarbij de kinderen constant in beweging zijn. Tijdens de tweede clinic, die in april wordt gegeven, gaan we de kinderen wat langere afstanden laten rennen. In de tussentijd is het de bedoeling dat de docenten van de basisscholen zelf ook met de Kidsrun bezig zullen zijn tijdens hun gymlessen.”

Sportclinics maken kinderen enthousiast NIEUWLAND - Tim, Thijs en Bram splitsen de groepen 4 van OBS De Border in tweeën. In twee groepen gaan ze oefeningen doen om te leren hardlopen. Eerst even warmlopen, dan rennen en de knieën zo hoog mogelijk optrekken, springen en de grond aantikken als de jongens in hun handen klappen en doodgewoon tikkertje spelen. Simpele oefeningen, met als doel de kinderen enthousiast te maken voor de Kidsrun.

door Anke Henni

Echten hoopt dat de docenten zelf ook enthousiast zijn. ,,Het zou fantastisch zijn als zij zelf ook meelopen met de Kidsrun om de kinderen te motiveren. Dat maakt het voor de kinderen extra leuk om mee te doen.” Angela van de Kraats en Hanneke de Louw, docentes van de groepen 4 op OBS De Border, zijn vooralsnog niet van plan om mee te gaan lopen. ,,Ik vind het een geweldig initiatief en zal de kinderen ook zeker aanmoedigen, maar ik denk niet dat ik zelf meeloop”, vertelt Angela van de Kraats.

De organisatie van de Kidsrun wil graag het record uit het Guinness Book of World Records verbreken door 5000 kinderen mee te laten doen aan de Kidsrun. Ben Echten hoopt dat het gaat lukken. ,,Tot nu toe hebben 33 scholen zich aangemeld voor de clinics, het gaat dan om 5070 kinderen. Ik hoop dat nog meer scholen zich zullen aanmelden voor de clinics, zodat we nog meer kinderen kunnen bereiken.” Student Thijs Krux denkt dat de kinderen wel enthousiast zijn om mee te doen. ,,Ze weten nu nog niet zo goed wat de Kidsrun precies is, maar ik heb het idee dat ze de sportclinic wel heel erg leuk vonden. Als de docenten de kinderen nog wat meer motiveren, denk ik dat er best veel kinderen zullen zijn die mee gaan doen.”

Opgave voor de Kidsrun op 14 juni gaat overigens niet via de scholen. Ouders kunnen hun kinderen tot 10 juni zelf inschrijven via de website www.marathonamersfoort.nl. Deelname kost € 3,-. De ingeschreven kinderen worden in hun eigen leeftijdscategorie ingedeeld. De kinderen van 5, 6, 7, 8 en 9 jaar zullen in aparte categorieën ingedeeld worden. Kinderen van 10 en 11 jaar zitten bij elkaar en kinderen van 12 en 13 jaar ook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie