Heilijgers gaat projecten Van Hoogevest afbouwen

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Heilijgers Bouw heeft met de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen (SWK) in Rotterdam een principeakkoord gesloten over het afbouwen van de koopwoningprojecten van Van Hoogevest waarvoor een waarborgcertificaat is afgegeven. In totaal gaat het om enkele honderden koopwoningen, waarvan Heilijgers Bouw de afbouw zal realiseren en de garantie op zich zal nemen.

SWK is het garantie- en waarborgfonds voor de kopers van nieuwbouw koopwoningen. Voorafgaand aan het principeakkoord met SWK had Heilijgers Bouw met de curatoren in het faillissement van Van Hoogevest een principeakkoord gesloten over het voltooien van alle bouwprojecten van Van Hoogevest. Het gaat om een groot aantal projecten, hoofdzakelijk woningbouw, die in verschillende fasen van voortgang verkeren.

Heilijgers Bouw en BAM Woningbouw richten zich in eerste instantie op de projecten Vecht in Zicht te Maarssen, Central Living te Amersfoort, Fliertsebeek te Renswoude en Nieuw-Oosteinde - deelplan 5 te Aalsmeer. Medio maart 2009 zal definitieve overeenstemming moeten worden bereikt tussen partijen, waarna de werkzaamheden kunnen aanvangen.

Voor de overige projecten, waarbij in meerdere gevallen externe opdrachtgevers zijn betrokken zal meer tijd nodig zijn om een projectinventarisatie en een calculatie te maken. Bij de woningbouwprojecten die zich in de opleveringsfase bevinden, zullen de opleverings- en narooiwerkzaamheden zo spoedig mogelijk worden opgestart.

De mogelijkheid is aanwezig dat op projectbasis medewerkers van Van Hoogevest worden ingezet. Hiermee kan de specifieke projectkennis worden behouden en kan een soepele overgang worden verkregen, hoopt Heijligers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie