MIA doet slechte zaken

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

De korfballers van MIA deden afgelopen weekend slechte zaken in de strijd om lijfsbehoud in de 2e klasse. Bij een gelijkspel tegen het Vleutense Fiducia was de ploeg "veilig" geweest, maar het werd een verlies van 24-16. Hierdoor wordt aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd, tegen het als tweede geplaatste Rapid, allesbeslissend om degradatie te voorkomen.

Ondanks het grote belang van de wedstrijd oogde het MIA spel in de eerste helft nogal mat. De ploeg creeerde voldoende kansen, maar was slordig in de afronding, inclusief twee gemiste strafworpen. Kansen waren er voldoende, maar de benodigde scherpte ontbrak bij de MIAnezen. Tegenstander Fiducia haalde wel het normale niveau en raakte lekker in haar spel. Op beleving en werklust moest MIA het onderspit delven. Mede door de matige afronding gingen ook veel duels in de rebound verloren. Bij rust keken de Amersfoorters dan ook tegen een achterstand aan van maar liefst 6 punten.

Trainers Coen Wilders en Coen Staal probeerden de wedstrijd te laten kantelen met de inzet van Harmen van Schaik, Gerdien Blok en Annemieke Dijkstra. Deze opzet slaagde slechts ten dele want het aanvalsspel van de Amersfoortse ploeg werd actiever en gedrevener. MIA nam elk initiatief over en kwam regelmatig naderbij, maar Fiducia pareerde elke MIA score met een snelle tegengoal. MIA moest tempo maken en dat ging ten koste van goed verzorgd samenspel. De Vleutense ploeg kon zo rustig toewerken naar goede kansen. Deze rust ontbrak aan Amersfoortse zijde en het lukte de ploeg , ondanks het betere spel, niet om het gat van zes punten te dichten. Naarmate het eindsignaal naderde, verzwakten de Amersfoorters en kon de thuisploeg de marge tot slot zelfs nog vergroten naar acht punten (24-16).

Met dit resultaat bezet MIA nu een gedeelde vierde positie in deze spannende 2e klasse poule. Voor MIA kan het nu alle kanten op. Met een gelijkspel tegen Rapid aanstaande zaterdag is MIA zekere van lijfsbehoud, maar winst of verlies betekent of promotie of degradatie. Duidelijk is dat MIA alles zal moeten geven om deze zaalcompetitie succesvol af te sluiten. De wedstrijd wordt gespeeld in De Bokkeduinen en start om 19.35 uur. Doelpunten MIA: Roy Staal 4, Remco van Woudenberg 4, Annemieke Dijkstra 3, Harmen van Schaik 2, Bobby Perrels 1, Ilse van Rooijen 1 en Gerdien Blok 1.