Advocaat gemeenteraad: 'Geef RTV Eemstad kans'

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Advocaat Grünbauer heeft gisteren namens de gemeenteraad van Amersfoort bij het Commissariaat voor de Media gevraagd de zendlicentie voor de lokale omroep alsnog toe te kennen aan RTV Eemstad. Volgens Grünbauer is het beter 'ten halve te keren' en ,,RTV Eemstad een kans te geven waar Omroep Amersfoort haar krediet letterlijk en figuurlijk heeft verspeeld.''

door John Spijkerman

Grünbauer deed zijn uitspraken tijdens een hoorzitting die werd gehouden in het gebouw van het Commissariaat van de Media in Hilversum. De zitting vond plaats na een uitspraak van de Raad van State. Daarin werd de gemeenteraad aangewezen als een belanghebbende partij bij het toewijzen van de zendmachtiging. Eerder zag het Commissariaat de gemeenteraad als niet belanghebbend. De hoorzitting was nodig omdat het Commissariaat alsnog inhoudelijk moet reageren op de bezwaren van de gemeenteraad tegen Omroep Amersfoort.

Volgens Grünbauer heeft de raad weinig vertrouwen in de financiële positie van Omroep Amersfoort. Uit de jaarstukken van 2006 blijkt volgens Grünbauer dat Omroep Amersfoort/Stichting Media Produkties Utrecht eigenlijk failliet is. De advocaat vraagt zich af of Omroep Amersfoort in de toekomst dan wel in staat is op een verantwoorde wijze met de financiën om te gaan. Grünbauer merkte op dat Omroepvereniging nog steeds niet is omgezet in een stichting, één van de voorwaarden bij de subsidieverlening. Volgens Grünbauer kan RTV Eemstad binnen een maand de zendtijd invullen, mocht het Commissariaat de zendlicentie alsnog aan Eemstad toewijzen.

Grünbauer benadrukt dat het Commissariaat wel heel goed moet motiveren, als zij afziet van het advies van de gemeenteraden van Amersfoort en Leusden voor RTV Eemstad. ,,Daar moeten dan zwaarwegende redenen voor zijn. Van uw kant lijkt me dat een problematische motivering'', sprak hij tijdens de hoorzitting tegen voorzitter Bahlmann van het Commissariaat voor de Media. De uitspraak wordt over twee of drie weken verwacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie