Turnsters GymXL door naar NK Turnen

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Afgelopen zaterdag mochten de jongste turnstertjes, de negenjarige Christi van de Kraats en Tess Koopmans, samen met Simone Arnaud de Calavon en Nina Roelandschap in de vroege ochtenduren in de eerste ronde uitkomen. Van de Kraats wist daarbij een ieder te overtuigen en door haar geweldige manier van turnen een fraaie zilveren medaille binnen te halen. Naast van de Kraats plaatsten ook Koopmans en Roelandschap zich moeiteloos voor het Nationale Kampioenschap. Arnaud de Calavon daarentegen slaagde er net niet in om voldoende punten in de wacht te slepen voor deelname aan het NK. In de middaguren plaatsten Suzanne Gerritsen en Sabine de Jong zich met grote overtuiging middels een respectievelijk fraaie zesde en achtste plaats. Ondanks dat AnneKiki Hartelust kampte met een blessure en Annemieke Bomhoff al de gehele week was geteisterd door een stevige griep, verschenen beiden toch op de wedstrijdvloer in Reuver, waar zij ondanks hun grote inzet en strijdlust zich net niet wisten te kwalificeren voor het NK.

AMERSFOORT - Turnvereniging GymXL deed afgelopen weekend weer eens van zich spreken. In de derde divisie streden een achttal turnsters van deze Amersfoortse vereniging op een landelijke wedstrijd voor deelname aan het NK turnen in mei aanstaande. Een aantal van hen voldeden daarbij aan de gestelde eisen en zullen deel gaan uit maken van het turngezelschap dat op nationaal niveau zal gaan strijden om de eer en de prijzen.

Op zondag vonden in Beverwijk de districtskampioenschappen plaats waar de meiden van de Talenten-, 1e en 2e divisie streden om het eremetaal. Lotte Arnaud de Calavon was daarbij goed op dreef en en won met grote overmacht een gouden medaille, waardoor zij zich Districtskampioen mag noemen in de eerste divisie. Channah Rombouts liet wederom nieuwe elementen zien in haar oefeningen, waaronder een flikflak salto op de balk. Dat leverde haar uiteindelijk een prachtige bronzen medaille op. Samen met Veronique Sprenger, Joelle van Haarlem, Jill van Dijk, Sharon Boevé, Esther van der Leest, Ditte van den Beld, Sharon Smit en Michele Sprenger, gaat zij door naar de landelijke wedstrijden in hun divisie. De GymXL turnsters van de Talenten- en 1e divisie worden volgende week zondag in Opmeer (Noord Holland) verwacht voor deelname aan hun eerste landelijke wedstrijd. Al met al een fantastisch resultaat voor GymXL, dat geleidelijk aan steeds meer kampioenen genereert vanuit een gedegen en professionele trainingsaanpak. Een vereniging die topsport ambieert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie