Matige vertoning AMHC

11 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Wie dacht dat begrippen als gretigheid en gedrevenheid na zoveel weken rust de Amersfoortse hockeyformatie tot wervelende acties zou aansporen, kwam zeker in de eerste helft van deze wedstrijd bedrogen uit. Het was niet AMHC dat in de beginfase van de wedstrijd de toon zette, maar een hard werkend MEP, dat Amersfoort de eerste tien minuten veroordeelde tot verdedigen aan de eigen cirkel. Veel verder kwam ook MEP niet, omdat zij eenvoudigweg niet de kwaliteit bezaten om aanvallend tot grote hoogte te stijgen. Na een aantal zwakke doelpogingen aan de zijde van Boxtel (goed keeperswerk van AMHC goalie Collin Lee), kroop AMHC pas halverwege de eerste helft uit de schulp en tekende in de 17e minuut de eerste strafcorner aan die echter niet het gewenste resultaat opleverde. Geleidelijk aan kwam Amersfoort meer tot aanvallen toe, maar de kansen die het creëerde, werden slecht afgewerkt of werden goed gepareerd door de verdediging van MEP onder leiding van aanvoerder Tim Delmee. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen van het veld af en was het met name voor AMHC coach Peter Jonker zaak om het team de nodige inspiratie te geven om er alsnog een aardige tweede helft van te maken. Dat leek resultaat te hebben, want al direct bij aanvang kwam Amersfoort gedreven en goed uit de startblokken, wat al in de 4e minuut na rust resulteerde in een prachtig uitgespeelde treffer van spits Laurens Ashouwer (1-0). Vervolgens nam de druk van AMHC toe en was het ditmaal MEP dat gedwongen werd tot verdedigen. Naarmate de tweede helft vorderde verdween de lucht uit de Boxmeerse longen, schakelde Amersfoort eindelijk een tandje hoger en lanceerde aanval na aanval op het doel van MEP. De tweede treffer aan Amersfoortse zijde (25e minuut) was een beauty met een lange aanval over meerdere schijven die uiteindelijk door Laurent Vanderraad kon worden binnen getikt. Met een 2-0 eindstand kwam er een einde aan een wedstrijd die eigenlijk alleen maar in de tweede helft kon boeien en waarin AMHC grossierde in het missen van de vele opgelegde kansen. Met een vijfde positie op de ranglijst in de overgangsklasse lijkt voor Amersfoort de weg naar de titel te zijn bevroren, alhoewel sportwetten vaak andere grenzen kennen.

Hockeyheren pas in de tweede helft op stoom AMERSFOORT - Na een aantal maanden onderbreking van de reguliere competitie (winterstop), speelden de hockeyheren van AMHC afgelopen zondag op eigen veld tegen het als tiende geplaatste MEP uit Boxtel. In een wedstrijd, die eigenlijk alleen maar in de tweede helft kon boeien, wonnen de Amersfoorters weliswaar met 2-0, maar vergaten om de talrijke doelrijpe kansen die de ploeg kreeg om te zetten in een veelvoud daarvan.