Nieuwland herstelt zich in Renswoude

7 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Koploper Nieuwland heeft zaterdag een einde gemaakt aan de reeks negatieve resultaten. Na vier nederlagen op rij waren de Amersfoorters in Renswoude met 1-3 te sterk voor de club van die naam. Met twee benutte strafschoppen had Marlon Gouverneur een belangrijk aandeel in de winst van de derdeklasser. De derde treffer kwam op naam van Valentijn Rijnbeek.

Tweedeklasser CJVV presteerde op vreemde bodem een stuk minder. De Amersfoorters gingen tegen Breukelen met 2-1 de boot in. Richard Moore redde de eer voor de bezoekers.

Met Cobu Boys gaat het ook niet goed. Het slecht geklasseerde Altius bleef op Zielhorst met 2-3 aan de goede kant van de score. De winnende treffer viel in de tweede helft. Voor rust hadden Manolo van Leijenhorst en Lenn Poetiray voor de thuisclub gescoord.

De lokale vierdeklassers VOP en De Posthoorn waren ook slecht op dreef. VOP kreeg op eigen veld een flink pak slaag (0-5) van Odysseus. Na 45 minuten keken de Vathorst-bewoners al tegen een 0-3 achterstand aan. De Posthoorn hield tot de 70e minuut stand in het uitduel tegen EDO. Toen scoorden de Utrechters drie doelpunten achter elkaar en was de strijd beslist. De Amersfoorters verzuimden de kansen te benutten.