Plan Lichtenberg opnieuw bekeken

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Beweging 3.0 gaat opnieuw kijken naar de plannen voor de verbouwing/nieuwbouw van verzorgingstehuis De Lichtenberg. De vrijstellingsprocedure om de ingrijpende verbouwing/nieuwbouw te kunnen uitvoeren, is stopgezet. ,,We hebben even pas op de plaats gemaakt, voor wat betreft de procedures'', vertelt woordvoerder Manders van Beweging 3.0.

door John Spijkerman

,,We zijn bezig een aantal zaken opnieuw aan het te bekijken. Het plan lag er al een tijdje. We bestuderen of het zinvol is dingen aan te passen.'' Of er een volledig nieuw plan komt, of een aangepast plan, is nog niet duidelijk. Daar moet de Raad van Bestuur zich over buigen. ,,We bekijken wat de beste vorm is dat toekomstig te realiseren'', geeft Manders aan. ,,We hopen op korte termijn duidelijkheid te kunnen geven.''

Het huidige verzorgingstehuis De Lichtenberg dateert uit 1985 en is verouderd. De kamers en de badruimte is veel te klein. Beweging 3.0, het voormalige Amant, is eigenaar van het terrein. De plannen bestonden uit de (gedeeltelijke) sloop van het verzorgingshuis, de sloop van de personeelsflat en de tuinmanswoning. Daarvoor in de plaats zouden 113 zorgwoningen komen, waarvan 42 sociale huurwoningen en 71 vrije sector. Ook was er sprake van een nieuwe kleinschalige woonvorm voor ongeveer twintig psychogeriatrische patiënten. Het resterende deel van het verzorgingshuis zou worden gerenoveerd. Omdat het bouwplan verderging dan het bestemmingsplan toestond, moest de gemeente vrijstelling verlenen. Die vrijstelingsprocedure is nu stopgezet door Beweging 3.0. Volgens woordvoerder Manders heeft het besluit van beweging 3.0 niets te maken met de Kredietcrisis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie