B en W wijzen subsidieaanvraag Hobby Centrum Amersfoort af

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Plannen voor een hobbywerkplaats voor 50-plussers en niet-werkenden kunnen voorlopig in de ijskast. Het Hobby Centrum Amersfoort (HCA) had een subsidie gevraagd voor een 'plek waar mensen elkaar dagelijks kunnen ontmoeten en met elkaar, hun vrije tijd op een zinvolle manier kunnen invullen'. Het college van B en W zegt 'het HCA een mooi initiatief' te vinden, maar stelt geen geld te hebben om het financieel te steunen.

Begin 2008 meldde een groep burgers zich bij de gemeente met het idee om een hobbycentrum te beginnen. Met ambtelijke ondersteuning werd het initiatief verder uitgewerkt. Op verschillende momenten is er overleg geweest tussen de gemeente en de initiatiefnemers. HCA heeft verschillende partijen, waaronder SWA, Ravelijn en de corporaties bij de gesprekken betrokken.Daarbij werd er op aangedrongen om samenwerking en aansluiting te zoeken bij al bestaande voorzieningen in de stad om bestaande ruimtes beter te benutten en kosten te kunnen besparen. Omdat er voor het Hobbycentrum veel ruimte nodig is, circa 1000 m2 - kon het nergens worden ingepast. De initiatiefnemers wilden het onderbrengen in de Wagenwerkplaats.

Voor 2009 werd een startsubsidie gevraagd van € 186.350 voor het opstarten van het hobbycentrum. Voor de daarop volgende jaren werd de gemeentelijke bijdrage geschat op € 136.000, aflopend naar € 100.000 in 2014. Het college wil jaarlijks € 80.000 beschikbaar stellen voor stedelijke initiatieven, maar met dit geld kan niet een groot initiatief als het Hobbycentrum worden betaald. Ook vanuit andere middelen is er geen geld om het burgerinitiatief te subsidiëren.

De initiatiefnemers van het HCA hebben aangegeven na de afwijzing van de subsidieaanvraag nog eens met partijen, zoals SWA en de woningbouwcorporaties) te willen praten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie