BDC/Fidelitas goed op dreef

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Met een aantal omzettingen in de Amersfoortse ploeg werd er al direct vanaf het eerste fluitsignaal volop tempo gespeeld, wat al na een aantal seconden de eerste treffer opleverde. Celeritas was absoluut niet bij machte om het bij vlagen prachtige combinatiespel van de keistedelingen te ontregelen, die dan ook naar hartenlust de ene na de andere aanval op het doel van Bunnik lanceerden en in vele gevallen de goalie het nakijken gaf. Geleidelijk aan werd de voorsprong uitgebouwd en met name Rick Beijer was een ware plaag voor de verdediging van Celeritas, die absoluut geen enkele grip hadden op de watervlugge Amersfoortse buitenspeler. Met een ruststand van 14-6 was er dan ook geen vuiltje aan de lucht en verdiende ook BDC/Fidelitas doelman Jeroen Schievelt alle lof vanwege zijn vele reddingen en het stoppen van tal van strafworpen. Ook bij aanvang van de tweede helft een ontketende Amersfoortse ploeg die de stand verder uitbreidde tot 16-8 en slechts sporadisch toeliet dat Celeritas daar iets tegenover kon zetten. Maar halverwege de tweede helft leek BDC/Fidelitas wat gas terug te nemen en stond toe dat Bunnik dichterbij kon komen tot 16-11. Maar vervolgens ging het gas er weer op en met Beijer en Michael Kampen in een hoofdrol werd Celeritas letterlijk en figuurlijk afgedroogd, waarbij de doelpuntenmachine pas stopte bij een 24-14 eindstand. Ook in die tweede helft weer een uitstekend keepende Schievelt, die net als in de eerste dertig minuten van grote betekenis was voor zijn ploeg. Al met al een op alle fronten verdiende overwinning die de tweede positie op de ranglijst alleen nog maar verstevigde.

AMERSFOORT - De herenhandbal combinatie BDC/Fidelitas was afgelopen zondag goed op schot in het treffen tegen het tweede team van Celeritas uit Bunnik. In sporthal Zielhorst liep de ploeg van coach Rob Beijer op alle fronten over de tegenstander heen en won meer dan verdiend met 24-14.

door Huub van Aerssen

Heren BHC 2 - ASC (22-22)

Zonder de vaste doelman Nico van Dijk en veldspeler Michiel Tijhuis vertrok het herenhandbalteam van ASC ‘91 afgelopen zondag naar Bussum voor de wedstrijd tegen BHC. Hugo Allers, net hersteld van een langdurige schouderblessure, maakte daarbij zijn rentree als vervanger voor de afwezige goalie van Dijk. De eerste helft van dit treffen kende een gelijkopgaande strijd, die werd gekenmerkt door de vele onzorgvuldigheden aan beide zijden. Alhoewel de Amersfoorters het spel grotendeels dicteerden, slaagde het er niet in om afstand te nemen van de tegenstander. Met een ruststand van 10-11 in het voordeel van ASC ‘91 was de wedstrijd dus nog geenszins gespeeld. Ook in de tweede helft van dit treffen werd duidelijk dat beide ploegen elkaar geen duimbreed zouden gaan toegeven. Er werd fel gestreden om iedere bal, waarbij het aantal afspeelfouten, geactiveerd door vermoeidheidsverschijnselen, ook snel toenam in de wedstrijd. Toch bleef het een sportieve wedstrijd waarin Allers en de veel scorende André van de Hoef ASC ‘91 in de race hielden. De 21-22 voorsprong voor ASC werd in de allerlaatste seconde van de wedstrijd nog weggewerkt, waardoor dit titanengevecht eindigde in een 22-22 eindstand.