Gelijkspel voor gedreven MIA

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Tijdens het voorgaande treffen werden de keistedelingen nog op alle fronten overklast (eindstand 24-9). MIA had vooral veel moeite met de lengte, de werklust en de rebound van de Wijkers. Maar de afgelopen drie weken trainden de Amersfoorters juist hierop en dat wierp afgelopen zaterdag absoluut zijn vruchten af. Met een gedreven Bobby Perrels voorop in de strijd, speelde MIA aanvallend slimmer en verdedigde steviger. Perrels’ actieve rebound en de nodige scores in het voorveld leverden hem het verdiende predicaat “man van de wedstrijd” op. Hoewel Viking individueel over betere kwaliteiten leek te beschikken, bleef het collectief van MIA de eerste helft prima bij. De ruststand, 9-9, was dan ook een correcte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Doorgaan en eruit halen wat er inzit was dan ook na de pauze het advies. Toch voerde Viking de tweede helft in eerste instantie de boventoon. Ondanks de nodige schotkansen rond de korf kon de thuisploeg deze onvoldoende koelbloedig afronden. Ondertussen bouwde Viking rustig verder en keken de Amersfoorters op een gegeven moment tegen een achterstand aan van maar liefst vier punten.

Werklust levert korfballers een punt op AMERSFOORT - Geen sprankelend korfbalspel, maar wél een enerverende wedstrijd met vooral een spannende slotfase. In grote lijnen was dat het beeld van de wedstrijd tussen MIA en Viking afgelopen zaterdag. Met doelkansen tot in de allerlaatste seconden floot de (overigens uitstekende) arbiter af met op de borden een eindstand van 15-15.

door Huub van Aerssen

Spektakelstuk

Maar de strijd was nog niet gestreden. Mede dankzij een grote werklust kantelde het wedstrijdverloop een kwartier voor tijd in het voordeel van de MIAnezen. Met een aantal snelle scores werd de stand gelijk getrokken en ontvouwde zich een bloedstollend spektakelstuk. Beide ploegen toonden niet het allerbeste van hun kunnen, maar de betere kansen waren er uiteindelijk voor de thuisploeg. In de laatste minuut van de wedstrijd, met 15-15 op het scorebord, werkte MIA met een laatste krachtsinspanning toe naar de verlossende winnende score. Helaas, want een verdiende strafworp in letterlijk de allerlaatste seconde ging mis. Het bleef daardoor bij een gelijke stand.

Lijfsbehoud

Ondanks de teleurstelling van het missen van de winst, keken de Amersfoortse korfballers toch positief terug op deze wedstrijd. Niet alleen is de zure smaak van het voorgaande treffen enigszins verzacht, maar ook is MIA weer een punt dichter bij lijfsbehoud in de tweede klasse. Hoewel MIA zicht heeft op een promotieplaats, is in deze uiterst spannende poule degradatie namelijk ook nog mogelijk. In de komende twee wedstrijden moet MIA sowieso nog één punt pakken om zich veilig te stellen in diezelfde tweede klasse. Komende zaterdag speelt MIA in Vleuten tegen het als vijfde geplaatste Fiducia. Met slechts een enkel wedstrijdpunt verschil, belooft ook dit weer een spannende wedstrijd te gaan worden.

Doelpunten MIA: Bobby Perrels 5, Roy Staal 3, Harmen van Schaik 2, Remco van Woudenberg 2, Ilse van Rooijen 1, Dorien van Ettekoven 1 en Annemieke van de Bovenkamp 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie