AZ&PC sleept punt uit water

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Er was absoluut geen sprake van een goede wedstrijd, maar daarentegen wel van een wedstrijd waar bij tijd en wijle de spanning vanaf droop. AZ&PC kon in dit treffen wederom geen beroep doen op de geblesseerde Niels Schouten en Lars van der Laan, terwijl BRC Schuurman voor haar in eerste instantie twee geschorste spelers met succes beroep had aangetekend, zodat die op het laatste moment alsnog speelgerechtigd bleken.

Waterpolo hoofdklasser op koers AMERSFOORT - In een spannend waterpologevecht tegen naaste concurrent Schuurman BRC, slaagde AZ&PC er in het eigen sportfondsenbad in om een belangrijk punt veilig te stellen. In een tweestrijd vol emotie maar teleurstellend waterpolo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en eindigden de wedstrijd in een 9-9 gelijk spel.

door Huub van Aerssen

Jetze Vis en Redmer Kuperus waren aan AZ&PC zijde de vervangers van Schouten en van der Laan. In een eerste periode waarin met regelmaat werd gescoord, stonden Vincent Hosman (2x), Jeroen Kuilman en Matthijs Lucas aan de basis van de 4-2 voorsprong. Een voor AZ&PC matige tweede periode werd afgesloten met een 0-2 voor BRC, dat daarmee na twee perioden de tussenstand gelijk trok (4-4). Na het wisselen van speelhelft volgde er een derde periode waarin de treffers beide goalie om de oren vlogen. Ook in die periode waren het Hosman en Lucas die het merendeel van de doelpunten voor AZ&PC voor hun rekening namen, maar ook nu weer pareerde Schuurman BRC voortreffelijk, waardoor met het ingaan van de vierde en laatste periode de tussenstand wederom gelijk was (8-8) In een ongemeen spannende vierde en laatste periode gaven beide ploegen elkaar wederom geen duimbreed toe, waardoor er na het laatste fluitsignaal een 9-9 gelijke stand het scorebord sierde.

Een stand die een juiste afspiegeling liet zien van twee teams die geenszins voor elkaar onder deden en die met name door hard werken recht hadden op deling van de punten.

AZC Alphen troeft Amer af

Afgelopen zaterdag leden de waterpoloheren van De Amer een onnodige nederlaag tegen het reserveteam van AZC Alphen. Het thuisduel tussen beide ploegen was nog behoorlijk uit de hand gelopen, waarbij door een Alphense elleboogstoot de wedstrijd werd gestaakt en pas later uitgespeeld. De gemoederen waren dus op voorhand enigszins gespannen. Maar tijdens de wedstrijd was daarvan niets meer merkbaar, speelden beide teams fair en lieten ditmaal de handjes niet wapperen. Het initiatief lag in de beginfase van de wedstrijd bij AZC dat aan het einde van de eerste periode 2-0 voorsprong wist op te bouwen. Pas in de tweede periode kon De Amer iets terug doen in de persoon van een uitblinkende Richard Cozijnsen die de 2-1 liet aantekenen. In plaats van door te drukken wist Alphen, daarbij in het zadel geholpen door blunders aan Amersfoortse zijde, toch weer afstand te nemen, een spelletje dat zich telkenmale weer herhaalde. Steeds als De Amer zich wist terug te knokken om het gaatje tot op één doelpunt verschil te dichten, sloeg AZC weer toe en vergrootte de score. Op een tussenstand van 8-7 sloeg Alphen vervolgens genadeloos toe en stuurde Amersfoort uiteindelijk met 10-7 en met lege handen naar huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie