Hollands eten in De Pastinaeck

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Toen de twee hoorden dat er een derde seizoen van het programma gemaakt zou worden, stuurden ze hun businessplan in. ,,Natuurlijk hoopten we dat we uitgekozen zouden worden, maar we stuurden het plan vooral op vanwege de kritiek die we erop zouden krijgen. Aan de hand van die kritiek wilden we ons businessplan verbeteren voor de volgende keer”, vertelt Annelie. Toen ze hoorden dat ze uitgekozen waren om mee te doen aan het programma, twijfelden ze geen moment. Ze twijfelden ook niet toen ze hoorden dat ze hun restaurant in Amersfoort op moesten zetten, want zelf komen de meiden uit Amsterdam en Den Haag. ,,We zagen het pand en waren meteen verliefd”, aldus Rianne. Spijt hebben ze niet, want ze zijn met open armen ontvangen door de bewoners en ondernemers van Amersfoort.

AMERSFOORT - Dankzij het televisieprogramma Mijn Tent is Top kunnen Rianne Sleeuw (27) en Annelie van den Bos (25) hun droom verwezenlijken. Sinds een aantal weken klussen ze dan ook hard in het pand op de Hof waar hun eigen restaurant ‘De Pastinaeck’ zaterdag moet worden geopend.

door Anke Henni

Producten van eigen bodem staan centraal in het restaurant van de twee voormalige studentes aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Het restaurant is vernoemd naar de vergeten groente pastinaak, omdat er ook veel ‘ouderwetse’ producten op de menukaart staan. Rianne: ,,In De Pastinaeck kunnen de mensen proeven wat voor heerlijke producten er uit Nederland komen.” De menukaart is seizoensgebonden, dus verandert vier keer per jaar. ,,Een voorbeeld van een Hollands product dat tot april op onze menukaart staat is Livar varkensvlees. Dat komt van Limburgse Kloostervarkens”, legt Rianne uit.

Rianne en Annelie willen graag dat een etentje in hun restaurant een doordeweekse maaltijd kan vervangen. Het eten mag daarom niet te duur zijn, maar moet wel gezond zijn. ,,Zeker nu met de kredietcrisis. Mensen hebben minder geld, maar willen wel lekker eten.” Er moet een informele sfeer hangen in het restaurant. Annelie: ,,De bar stelt een soort gigantische eettafel voor waar mensen gezellig aan kunnen eten.” Zelf zullen ze gastvrouw zijn en zorgen voor de sfeer. Een kok, uitgekozen tijdens het programma, wordt verantwoordelijk voor de gerechten.

Meedoen aan het programma was voor de meiden de enige manier om een eigen zaak te beginnen. ,,Door de kredietcrisis is het vrijwel onmogelijk om een lening te krijgen. Dankzij dit programma lukte het wel”, vertelt Rianne. Bovendien maken ze een vliegende start dankzij het televisieprogramma. Toch beseffen Rianne en Annelie wel dat ze zichzelf moeten bewijzen. ,,De mensen hebben ons op televisie gezien, maar dat betekent niet dat ze terug komen als ze het eten niet lekker vinden.” Zaterdag 7 maart zullen ze zich voor het eerst presenteren aan hun gasten. Vanaf 10 uur ‘s avonds kan iedereen de zaak komen bekijken en een voorproefje krijgen van de gerechten.

Op de vraag of ze kans maken om te winnen, roepen de meiden enthousiast: ,,Ja, natuurlijk!” Ze gaan het in ieder geval proberen, want hun tegenstanders zijn niet makkelijk te verslaan. ,,Maar het is een wedstrijd, dus we gaan voor de winst.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie