Volgende week kappen voor Cruijff Court

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Een raadsmeerderheid vindt dat de kap en/of verplaatsing van negen moerascypressen in de omgeving van de Dollardstraat volgende week gewoon kan doorgaan. Er is een kapvergunning verleend om met ingang van 2 maart te kappen of te verplaatsen. Bomenkap is nodig vanwege de aanleg van het omstreden Johan Cruyff Court (JCC). SP-raadslid Beltman wilde dat de kap zou worden opgeschort in afwachting van de uitkomst van de raadsvergadering van 10 maart. In die vergadering zou worden gesproken over de groengordel en het JCC.

Wethouder Van Daalen toonde zich enigszins geïrriteerd. ,,We zijn hier al drie jaar mee bezig. Het college heeft al in 2006 een principe-besluit genomen over aanleg van het Cruijff Court.'' Toen verplaatsing naar een andere plek niet mogelijk was, is gekeken naar een 'zorgvuldige inpassing', vertelde hij. ,,We hebben zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van iedereen.''

De kap en de verplaatsing van de bomen moet plaatsvinden in de week van 2 maart. Van de 9 bomen worden er vijf verplaatst en vier gekapt. ,,We moeten vóór het broedseizoen aan de gang en dat begint op 15 maart.'' Van Daalen was bang voor verdere vertraging als eerst gewacht moest worden tot de raadsvergadering van 10 maart. ,,Ik zou het betreuren als het wordt vertraagd, want 10 maart is te laat.'' Als de kap vervolgens zou moeten worden uitgesteld omdat het broedseizoen was begonnen, zou het werk pas in augustus klaar zijn. Een overgrote raadsmeerderheid was het met hem eens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie