Banenmarkt voor ontslagen Van Hoogvestmedewerkers

4 maart 2009 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Vele visitekaartjes werden uitgewisseld, nieuwe mogelijkheden onder de aandacht gebracht en vooral ook werden er veel afspraken gemaakt. Meer dan honderd ontslagen medewerkers van het bouwbedrijf Van Hoogevest bezochten woensdag de banen- en informatiemarkt die het bedrijf samen met het UWV organiseerde in een van de verlaten Van Hoogevestkantoren aan de Amsterdamseweg. Het Amersfoortse bedrijf is begin februari falliet verklaard en moest alle 300 medewerkers ontslaan.

door André van der Velde

,,Kom", met een brede glimlach haalt één van de aanwezigen zijn collega zonder tegenspraak te dulden uit een gesprek. Hij slaat een arm om hem heen duwt hem met de woorden 'er is werk', in de richting van een stand van bouwbedrijf B. van Hees en zonen. Daar worden de twee timmerlieden met alle egards ontvangen en krijgen ze uitleg over het bedrijf. Al snel worden nadere afspraken gemaakt, een beeld dat woensdag vaak te zien was.

Behalve bedrijven als Ballast Nedam, BKBouw, ABM Belbouw en de Klussenier waren woensdag ook tal van wervings- en selectiebureaus en vakbonden aanwezig om de voormalige medewerkers van Van Hoogevest te voorzien van allerhande informatie. De markt voldoet aan een sterke behoefte, constateert

Mark Steens van het UWV, de uitkerende instantie die de faillissementsuitkeringen aan de ontslagen medewerkers verzorgt. ,,We hebben deze banenmarkt samen met Van Hoogevest opgezet om er voor te zorgen dat de ontslagen medewerkers zo snel mogelijk van werk naar werk gaan en dus niet in de ww terechtkomen." Hij ziet de bedrijvigheid tevreden aan. ,,Ik hoor veel positieve verhalen van zowel werknemers als werkgevers. Van Hoogevest verdient hiervoor ook echt een pluim. Het is heel bijzonder een failliet verklaard bedrijf als Van Hoogevest alle medewerking heeft verleend aan deze markt en alles heeft gefaciliteerd. Dat getuigt van goed werkgeverschap en een grote betrokkenheid."

Namens Van Hoogevest was personeelsfunctionaris Daniëlle van der Werff een van de drijvende krachten achter de banenmarkt. ,,Het faillissement is één grote nachtmerrie waarin we met het hele bedrijf volstrekt onverwacht in terecht zijn gekomen. De ene dag hadden we nog het gevoel dat het goed komt, de andere dag staat al het personeel op straat." Snel daarna ontstond op initiatief van het UWV het idee om een voorlichtingsbijeenkomst te organiseren. ,,We zouden zo de medewerkers kunnen informeren over alles wat op je afkomt als je ontslagen bent en hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet werkloos wordt. Van uit dat idee ontstond de gedachte om de bijeenkomst te combineren met een banenmarkt."

Volgens de ontslagen ICT-manager Robert Jan de Bruin is de bijeenkomst niet alleen heel nuttig om lijntjes uit te zetten voor het vinden van een nieuwe baan. ,,Wat ook goed is, is dat je collega's weer een keer ziet. Daar was heel plotseling een einde aangekomen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie