Theater De Lieve Vrouw

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Stenzel & Kivits met ‘The perfect Concert part II’

Stenzel (tenor Tiny van den Eijnden) en pianist Kivits (Wilbert Kivits) combineren een comedyshow met klassieke muziek. De eerste indruk op het podium is volstrekt serieus. Twee heren in rokkostuum en een vleugel. Maar het aangekondigde concert ontspoort snel. De capriolen onder, naast, op en met hun vleugel brengen ongewone improvisaties en persiflages op klassieke thema’s. Een dwaze flitsende show.

Vooraf is theaterdiner mogelijk.

Stadshal De Flint

Donderdag 26 februari

Aanvang: 20.30 uur.

Henk Poort e.a. in musical ‘Anatevka’

In de musical ‘Anatevka’ speelt Henk Poort de rol van hoofdpersoon Anatevka, de joodse melkboer, die zijn handen vol heeft aan zijn twee huwbare dochters. De liefde voor zijn vrouw en kinderen dwingt hem met zijn tijd mee te gaan. Wanneer de politieke situatie in Rusland verandert moet ook Tevje ingrijpende keuzes maken. Is de liefde voor zijn vrouw en kinderen sterker dan zijn hang naar het oude?

Vooraf is theaterdiner mogelijk.

Flinttheater

Donderdag 26 en vrijdag 27 februari

Aanvang 20.15 uur.

Thé Lau en Maria de Fatima met ‘Tussen Amstel, Schelde en Taag’

De zanger Thé Lau brengt samen met de Portugese fadozangeres Maria de Fatima een bijzonder fadoprogramma met liederen over het leven. Toen Lau haar ergens hoorde was hij direct weg van haar stem en toen zij hem voorstelde samen op toernee te gaan stemde hij daar ogenblikkelijk mee in. In de Global Village Series vertolken zij indrukwekkende liederen.

Vooraf is theaterdiner mogelijk.

Stadshal De Flint

Vrijdag 27 februari

Aanvang 20.30 uur.

Soul Brothers met drie decennia hits

The Soul Brothers zijn vier mannen die nummers zingen van artiesten als Earth Wind and Fire, Michael Jackson, James Brown, Hot Chocolate en Stevie Wonder. Ze klinken niet alleen heel erg disco, maar ze zien er ook zo uit, met wijde pijpen, afropruiken, openstaande glitterbloesjes en hooggehakte laarzen. Beleid door een band onder leiding van Iwan van Hetten zingen ze drie decennia disco-, funk- en soulhits.

Vooraf is theaterdiner mogelijk.

Theater De Flint

Zaterdag 28 februari

Aanvang 20.15 uur.

Cabaretier Alex Klaasen met ‘Eindelijk alleen’

Alex Klaasen zet graag herkenbare personages neer. Zijn eerste solovoorstelling ‘Eindelijk alleen’ is een tragi-komische one-man-show over eenlingen. Zo speelt hij een stand-uppende body-buildster, een klucht over een zwerver met een incestverleden en een cabaretier zonder humor. En dan staan er nog op zijn programma een musical over een antieke typemachine en een moderne danssolo over een ex-gedetineerde met heimwee.

Theater De Lieve Vrouw

Donderdag 26 februari

Aanvang 20.30 uur.

Servaas Nelissen met ‘Dollywood’

In ‘Dollywood’ speelt Servaas Nelissen een documentairemaker. Met scherpe observaties en indringende beelden schetst hij een kleine boerengemeenschap waar door de komst van een plastisch chirurgisch bedrijf de verleidingen van het moderne leven wel heel dichtbij komen. Een uit de hand gelopen kosmetische ingreep zorgt voor een drama in het gezin Conijn. De documentairemaker betrekt het hele dorp bij het pijnlijk conflict. ‘Dollywood’ is een docudrama over de absurde gevolgen van de toenemende maakbaarheid van de mens en zijn omgeving.

Theater De Lieve Vrouw

Vrijdag 27 februari

Aanvang 20.30 uur.

Dance Works Rotterdam met ‘Xtra Xtra Large’

Voor de dansers van Dance Works Rotterdam maken choreografen Bruno Listopad en Sjoerd Vreugdenhil nieuw balletwerk. Listopad is het talent van de nieuwe dans in Nederland met vindingrijkheid in gedurfde experimenten. De aanpak van Vreugdenhil is theatraal en multidisciplinair in dans, toneelbeeld, tekst, muziek en licht. Hij combineert het persoonlijke met subtiele explosies van expressiviteit. Kaiel en Jelen dansen in ‘Xtra Xtra Large’ een bewerking van ‘No man is an island’.

Theater De Lieve Vrouw

Zaterdag 28 februari

Aanvang 20.30 uur.

Anatevka, Thé Lau en Alex Klaassen in de theaters
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie