Maasse een kei in belastingen

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Amersfoort Adviesbureau Maasse is een bijzondere SNS Regiobank. Jan en Connie Maasse adviseren niet alleen over een hypotheek, beleggingen, betaalrekening, sparen, verzekeringsportefeuille of een lening. Jan Maasse is ook nog eens dagelijks op pad als belastingconsulent en vult honderden belastingaangiften in.

Maasse heeft al jarenlang feeling met fiscale zaken. In 1970 startte hij zijn carrière bij de Belastingdienst. Acht jaar later verkaste hij naar een gerenommeerd accountantskantoor en bekeek hij de fiscale wereld van de andere kant. Nu stelt hij zijn fiscale kennis in dienst van zijn eigen klanten.

De diensten van Maasse beperken zich niet tot het eenvoudig invullen van de formulierenbrij. Hij adviseert zijn klanten tegelijkertijd over hun fiscale huishoudboekje. ,,Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk geld terug te halen. Natuurlijk is de fiscus ook niet gek, zij beknibbelt steeds meer op de aftrekposten. Maar toch zijn er nog altijd mogelijkheden. Je bent het aan jezelf verplicht om alle aftrekposten optimaal te benutten. Er komen ieder jaar nieuwe regels, voor particulieren of kleine ondernemers is het niet te doen om dat allemaal bij te houden. Mocht ik het ook even niet weten, en dat kan natuurlijk, dan heb ik een goede back-up. Ik kan á al minuut beschikken over de kennis van de fiscaal juridische afdeling van de SNS-bank.”

,,Met het invullen ligt natuurlijk de complete financiële huishouding op tafel. Ik zie dan direct hoe zaken fiscaal beter geregeld kunnen worden. Wanneer klanten daar prijs op stellen, adviseer ik hen daarover. Mijn kennis over alle andere financiële producten komt dan goed van pas.”

De service van Maasse is groot, hij bezoekt al zijn belastingklanten thuis. ,,Het gaat mij om het contact met mijn klanten, dat vind ik geweldig, die grote verscheidenheid aan mensen die ik dagelijks ontmoet. Ik ben deze dagen van half acht tot soms wel half tien onderweg, maar ik vind het geen probleem.”

Van de malaise in de financiële sector merkt Maasse vooralsnog niets, sterker nog hij moet niets hebben van alle doemverhalen. ,,De kranten stellen het veel te negatief voor. Natuurlijk er is wel wat aan de hand. Maar juist dan moet je niet bij de pakken neer gaan zitten, de schouders eronder, handen aan de ploeg. Het jaargetijde doet ook iets. Nu is het nog winter maar straks als de zon weer doorbreekt en de temperatuur stijgt en zijn een aantal economische motoren die hun werk weer gaan doen dan valt het allemaal best mee.”

u Amersfoort Adviesbureau Maasse

Noordewierweg 70

033 4 55 55 04

www.conniemaasse.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie