Euron focust op hout

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

,,In ieder geval is het altijd zo dat wij een afwerking adviseren die past bij het gebruik van de vloer én die past bij de wens van de klant. Je koopt hier een vloer die bij je past én een afwerking.”

AMERSFOORT - Euron houten vloeren is al vijfendertig jaar gevestigd in Amersfoort. De onderneming richt zich voornamelijk op echt houten vloeren. Gert Jan Stegeman vertelt over een eerlijk product en de kracht van jarenlang vakmanschap. Stegeman: ,,Houten vloeren bestaan al meer dan honderd jaar. Een houten vloer brengt warmte in een woning. Het is een fabeltje dat dit soort vloer een hoop onderhoud met zich meebrengt. De mate van onderhoud hangt af van de afwerking.”

Tapis, is een veelverkochte parketsoort, maar wat is dat nou eigenlijk? Stegeman legt uit: ,,Een Tapis vloer wil zeggen dat er stroken echt hout verlijmd en vernageld worden op een spaanplaat ondervloer. Na het leggen wordt de vloer ter plaatse geschuurd en afgewerkt. Dit is echt de meest ambachtelijke en meest traditionele vorm van vloerleggen. Wat ook bijzonder is aan Tapis, is dat je zo goed als je eigen vloer kunt bedenken. Iedereen kent Tapis van het visgraatmotief maar er is veel meer mogelijk, kleuren, vormen tot een eigen ontwerp aan toe. Tapis moet altijd gelegd worden door een echte parketteur.”

Systeemparket is een van de trends in vloerenland. ,,Systeemparket is, anders dan Tapis, kant-en-klaar afgewerkt, na het leggen hoef je dus niks meer te doen. Het is dan ook gemakkelijk zelf te leggen, mede door het bekende mes en groef systeem. De kleur die wij momenteel het meest verkopen is de Gerookt Eiken vloeren, je krijgt dan een beetje een donkere tint, daarna vaak afgewerkt met witte olie. Je krijgt dan een grijzig effect.”

Naast complete (woon)kamers leggen de parketteurs van Euron ook vaak de zogenaamde aanhelingen. ,,Bijvoorbeeld in een uitbouw, een serre of als een stuk vloer beschadigd is. Er wordt dan aan de bestaande vloer een stuk vloer met dezelfde houtsoort en afmeting aangelegd, dan hoef je niet weer een hele vloer aan te schaffen.” Ook vloerverwarming is geen enkel probleem voor de vloervakmannen: ,,Veel mensen denken dat vloerverwarming en een houten vloer niet samengaan, maar dat is onzin. In tegendeel voor een vloer op vloerverwarming geven wij dezelfde CBW-garantie als voor ieder andere vloer, dat zegt denk, ik wel genoeg.”

Bij Euron weten ze echt alles van hout en ze proberen altijd de juiste vloer aan de juiste mens te koppelen. ,,Wij proberen samen met de klant die kwaliteitsvloer te vinden waar men gelukkig mee wordt. Stelt de klant het op prijs dan komen wij ook vrijblijvend thuis langs om te helpen met de juiste keuze.”

u Euron Houten Vloeren, Liendertseweg 70A, 033-4 75 22 95, www.euronhoutenvloeren.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie